superior

Destinacions

El Vallès Oriental avança en la distinció Biosphere i augmenta els Punt d’Informació Turístic, ambdós a iniciativa de la Diputació de Barcelona

La Jornada TurismeVallès, una trobada anual d’intercanvi d’experiències entre sector públic i privat del Vallès Oriental, s’ha celebrat aquest any en format virtual. A més de presentar-se el Pla d’Acció 2021, la jornada ha estat un reconeixement a diverses entitats de la comarca.

El més significatiu ha estat que 43 empreses del sector turístic (29 privades i 14 públiques) han rebut el distintiu Biosphere 2020, cinc més que l’any 2019. Com és sabut, es tracta de reconèixer les bones pràctiques en gestió sostenible de les empreses turístiques i serveis, basant-se en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.
Podeu veure més informació al respecte en AQUÍ.

El distintiu Biosphere, que impulsen la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç, compte també amb el suport de l’Institut de Turisme Responsable i dels ens comarcals. En el cas del Consell Comarcal del Vallès Oriental, és qui gestiona el distintiu.

Enguany encara s’espera una implantació més gran gràcies als fons de recuperació Next Generation de la Unió Europea, pensats per reparar els efectes econòmics, socials i sanitaris de la pandèmia. Així ho va destacar Eva Menor, diputada de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, que en la seva intervenció va dir que amb els fons Next Generation tenim una gran oportunitat per fer un salt endavant; millorant el producte turístic vinculat amb la natura, implantant l’eficiència energètica així com les energies alternatives per millorar la mobilitat sostenible; digitalitzant les empreses i els serveis turístics per arribar millor a la demanda”.

Al 2020 es van distingir un total de 413 empreses, serveis i destinacions d’onze comarques de la província de Barcelona. Per aquest 2021 ja s’hi ha adherit 572 empreses, que treballaran per aconseguir la distinció.

A la mateixa jornada es va reconèixer també a 34 establiments de la comarca que han aconseguit el certificat per ser Punt d’Informació Turística (PIT). Aquest és un programa impulsat per Turisme de la Diputació de Barcelona que te per objectiu dotar a les comarques d’un major nombre de punts d’informació turística. Per dur-ho a terme es dota a les empreses i serveis certificats de les eines per informar, orientar i acompanyar als visitants.

L’any 2020 es van acreditar un total de 521 empreses o serveis i per aquest any el programa ja compta amb gairebé 550 empreses o serveis inscrits.

Articles relacionats

Back to top button