superior

abajo

Destinacions

Els castellers, Patrimoni Immaterial de la Humanitat

La UNESCO ha declarat els castells Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Amb aquest reconeixement, els castellers, una de les tradicions més emblemàtiques de Catalunya, se sumen a La Patum de Berga que des de 2005 ja forma part d’aquesta llista.

En la reunió que va tenir lloc ahir a Nairobi (Kenya), la UNESCO va destacar que els castells "són percebuts pels catalans com a part integrant de la seva identitat cultural, transmesa de generació en generació i proporcionen als membres de la comunitat un sentit de continuïtat, cohesió social i solidaritat".

La llista de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, que inclou 166 elements d’arreu del món, promou la protecció d’elements com les tradicions i expressions orals, les arts de l’espectacle, les pràctiques socials, rituals i celebracions festives, els coneixements i pràctiques relacionats amb la natura i l’univers i les tècniques artesanals tradicionals.

El flamenc, la dieta mediterrània, el cant de la Sibila mallorquí i la falconeria també van han rebut aquesta distinció.

Museu Casteller de Catalunya

Precisament, fa pocs dies, la Generalitat presentava el projecte del futur Museu Casteller de Catalunya, que s’ubicarà a Valls. Tenint en compte que el patrimoni és intangible i per tant que el museu no disposarà d’una gran col•lecció d’objectes, s’utilitzaran eines per reproduir el record, la memòria, els fets, etc. relacionats amb el món casteller, com ara mitjans audiovisuals, il•luminació i so, i sistemes interactius.L’objectiu és aconseguir un recorregut suggerent i emocionant, amb escenografies evocadores, amb el grafisme i la fotografia com a eines fonamentals.

El Museu Casteller tindrà una superfície de més de 3.800 m² i la inversió prevista és de 10 milions d’euros, aportats per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Valls.

Back to top button