superior

Destinacions

La neu catalana escalfa motors per a Barcelona 2022

La candidatura de Barcelona Pirineus 2022, l’aeroport Lleida-Alguaire i la setmana blanca marquen la nova temporada de neu que és a punt de començar. Amb una inversió de 29 milions d’euros, el 53% de la inversió de totes les estacions espanyoles, les 15 estacions catalanes afronten amb optimisme la temporada i esperen superar els dos milions de forfets venuts.

La presentació de la nova temporada ha tingut lloc a l’Ajuntament de Barcelona, en un gest de suport a la candidatura de la capital catalana per acollir els Jocs d’Hivern de 2022. Hi han participat el delegat d’Esports de l’Ajuntament barceloní, el president de l’Associació Catalana d’Estacions d’esquí i de Muntanya (ACEM), Xavier Nolla, i el director general de Turisme, Joan Carles Vilalta.

Algunes estacions avançaran l’inici de la campanya al darrer cap de setmana del mes de novembre, com és el cas de Baqueira Beret, Masella i La Molina. Nous telecadires i telesquís, més pistes, nous esdeveniments esportius i més propostes per al públic infantil són algunes de les novetats d’aquesta temporada 2010-2011.

Cal destacar la celebració del Campionat del Món d’Snowboard i d’una prova femenina de la Copa d’Europa a La Molina, i a Gran Pallars, per segon any consecutiu, d’una prova de la Copa del Món de Telemark. L’any 2013 acollirà els Campionats del Món d’aquesta modalitat esportiva.

Pel que fa a la setmana blanca que faran les escoles durant els mesos de febrer i març, el president de l’ACEM, Xavier Nolla, ha afirmat que “pot contribuir a incrementar el nombre de visitants a les muntanyes catalanes”.

Esquí nòrdic

Enguany, les estacions d’esquí nòrdic de Catalunya posen en marxa un nou sistema de venda i gestió de forfets unificat. Aransa, Lles de Cerdanya, Tavascan, Baqueira Beret, Sant Joan de l’Erm, Tuixent-la Vansa i Bosc de Virós tenen previst obrir pistes quan les condicions meteorològiques ho permetin i estar a disposició del públic a partir del dia de la Constitució. Si la quantitat de neu no fos suficient, obriran de tota manera perquè els clients puguin practicar altres activitats com ara el nordic walking o senderisme.

A la gran oferta d’esquí alpí i nòrdic que proposen els 15 centres d’hivern catalans cal afegir tot un ventall d’activitats ludicoesportives i d’après-ski aptes per a tots els públics. Entre aquestes activitats destaca la pràctica de raquetes, passejades amb trineus arrossegats per gossos, motos de neu, excursions a cavall, quads, heliesquí i vols panoràmics amb helicòpter.

Pirineu de Lleida

L’aeroport Lleida-Alguaire s’estrena aquest hivern amb vols els divendres i els diumenges a Palma de Mallorca (Vueling) i a Milà i Frankfurt (Ryanair). L’aerolínia Pyrenair oferirà durant la temporada d’hivern dues connexions setmanals a Madrid i Vigo, els divendres i els diumenges, del 23 de gener al 18 de març de 2011, i connectarà Lleida amb Lisboa els diumenges del 26 de febrer al 20 de març de l’any vinent.

A més, Vueling ha incorporat des del 31 d’octubre una nova ruta directa amb Barcelona, que permet els viatgers connectar amb 14 destinacions de la resta de l’Estat i d’Europa on opera aquesta aerolínia (Màlaga, Alacant, Bilbao, Granada, Menorca, Oviedo, Sevilla, Amsterdam, Brussel•les, Roma, Lisboa, Milà, París i Venècia).

 

Back to top button