superior

Organismes / Política turística

Catalunya tindrà un programa propi per atreure Turisme Sènior

Els hotelers de l’Alt Maresme han posat en marxa un programa per atreure turistes sèniors dels mercats europeus en temporada baixa. Seran els propis empresaris catalans els que hauran d’ajustar el preu del paquet per tal de fer-ho atractiu als turoperadors europeus ja que no compten amb cap subvenció pública per aquest aspecte. El projecte neix al marge de l’impulsat per la Secretari d’Estat de Turisme i algunes Comunitats Autònomes.

L’Agència Catalana de Turisme hi donarà suport encarregant-se de crear la marca “Catalunya Turisme Sènior” i oferint-li una cobertura promocional. La iniciativa vol atreure uns 40 mil turistes sèniors el 2011 i d’aquesta manera mantenir els establiments oberts durant més temps i prolongar el període de contractació del personal hoteler.

El director general de Turisme, Joan Carles Vilalta, i el president del Gremi d’Empresaris d’Hostaleria de l’Alt Maresme-Costa de Barcelona, Santiago García-Nieto, ja han signat un conveni per activar el projecte pilot “Catalunya Turisme Sènior”. El sector hoteler crearà uns paquets pensats especialment per al col•lectiu de persones de més de 55 anys, en estades de 7, 14 ó 21 dies. La Generalitat, per garantir la qualitat del segell “Catalunya Sènior”, definirà les característiques, continguts, productes i serveis que han d’acomplir les empreses i destinacions que en vulguin formar part del segell d’especialització.

El projecte “Catalunya Turisme Sènior” es començarà a implementar a la Costa de Barcelona-Maresme però està previst ampliar-la a la Costa Daurada, la Costa Brava i a zones d’interior i de muntanya. En la segona fase del projecte, el 2012, s’ofertaran fins a 70 mil places.

Una reclamació del sector hoteler català

La Generalitat es va desvincular en 2009 i 2010 de la iniciativa “Turismo Sénior Europa” de la Secretaria d’Estat de Turisme perquè considerava que la contribució econòmica que s’havia de realitzar per subvencionar els paquets turístics era excessiva. El sector català era partidari d’explotar aquest segment amb un alt potencial i que permet estimular l’activitat turística en temporada baixa i combatre així l’estacionalitat.

La Secretaria d’Estat va afirmar aquest estiu que el primer any d’execució del programa Sénior Europa en el qual van participar Andalusia i les Illes Balears, una inversió de 5,2 milions d’euros “ha generat un superàvit en la Balança per compte corrent de 24,2 milions d’euros”. “La inversió ha estat àmpliament recuperada, ja que per cada euro s’han ingressat 1,32 euros gràcies a uns majors ingressos en recaptació de la Seguretat Social, imposats de Societats, IRPF i IVA, i a l’estalvi en les prestacions per atur”, afirma l’Administració. El Gremi d’Hostaleria de l’Alt Maresme han fet el primer pas per comercialitzar els seus paquets directament amb els turoperadors sense cap subvenció de l’administració.

Back to top button