superior

Destinacions

El Maresme i el Vallès Oriental s’uneixen per promoure l’enoturisme

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme i el Consorci de Turisme del Vallès Oriental han sumat esforços per promoure conjuntament les V Jornades Gastronòmiques del Raïm i el Vi de la DO Alella. Aquesta Denominació d’Origen, compartida per les dues comarques, és el reclam per dinamitzar durant el mes de novembre un turisme de proximitat vinculat a l’enoturisme.

Prop de 60 restaurants del Maresme i el Vallès Oriental ofereixen menús amb productes autòctons i acompanyats pels vins de la DO Alella. A més, els diferents municipis que hi participen organitzen per als turistes enogastronòmics activitats gratuïtes relacionades amb el vi. Es tracta d’una iniciativa que aplega les poblacions d’Alella, Cabrils, El Masnou, Montgat, Montornès del Vallès, Premià de Mar, Teià, Tiana, Vilanova del Vallès i Vilassar de Dalt.

La gastronomia s’ha configurat com un atractiu més que permet dinamitzar el turisme, principalment entre visitants catalans. Aquestes V Jornades són un exemple de col•laboració entre territoris per atreure aquest turisme i una bona excusa per potenciar la mobilitat de visitants entre ambdues comarques. En el cas del Maresme, la DO Alella té un pes específic significatiu. Al voltant del vi s’ha articulat un teixit empresarial que en els darrers anys ha mostrat la seva vocació d’obrir-se al turisme. En aquest context s’inscriu el recent inaugurat Centre d¡Acollida Turística (CAT) a Teià situat en un complex arqueològic que conté les restes d’un antic celler romà (cella vinaria) recuperat i restaurat per mostrar la tradició vitivinícola del país i especialment a la DO d’Alella.

Segons ha informat el Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona, durant els mesos de juliol i agost la Costa de Barcelona Maresme ha estat la destinació de la província que ha obtingut una ocupació hotelera més elevada, del 82,74%. Del prop de mig milió de visitants del Maresme d’aquest estiu el 75% ha estat turisme estranger i el 25% restant turisme català o espanyol. Per al president del Consorci de Promoció Turística del Maresme, Josep M. Juhé, aquestes dades “ens confirmen la necessitat de continuar treballant per promocionar la nostra destinació turística entre el turisme de proximitat, cosa que ja fa temps que estem fent des del Consorci de Turisme, entre d’altres coses perquè aquesta tipologia de visitants ens permet desestacionalitzar i allargar les temporades per convertir-nos en una destinació turística durant tot l’any".

Back to top button