Destinacions

El repte de les estacions: que els catalans esquiïn a Catalunya

Les 16 estacions d’esquí catalanes han invertit deu milions d’euros en millorar les seves instal•lacions de cara a la temporada d’hivern. Vallter 2.000 i Vall de Núria són les primeres en estrenar-se.

Les inversions són la meitat que les de l’any passat quan va superar els 20 milions d’euros. El president de l’Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i Muntanya (ACEM), Xavier Nolla, ha atribuit la caiguda de la despesa a la cojuntura econòmica actual , i ha anunciat una “política conservadora amb preus a la baixa” per igualar el nombre d’esquiadors de la temporada anterior en què es van vendre més de dos milions de forfets.

Les estacions aposten per potenciar la proxcimitat i la seva diversitat per captar visitants catalans de perfils diversos i evitar que marxin a les estacions veïnes. “La qüestió econòmica no ha de ser un problema, ja que el preu del forfet és molt similar en les estacions de Catalunya, d’Andorra i de França”, ha explicat Nolla.

Des de la Secretaria de Territori i Mobilitat, s’ha garantit l’obertura de totes les estacions catalanes malgrat la crisi ja que són un motor econòmic del Pirineu. Segons les dades presentades, la neu genera 17.000 llocs de feina directes (activitats turístiques i residencials com ara les pròpies estacions, hotels i restauració). La facturació estimada és d’entre 325 i 400 milions d’euros anuals.

Back to top button