Barcelona tindrà 13 nous hotels el 2012

El Gremi d’Hotels de Barcelona ha informat que la capital catalana podria comptar el 2012 amb 13 nous hotels, el que es tradueix en 990 habitacions més. El 2011 s’han obert 7 nous establiments hotelers a Barcelona, 522 habitacions.

Alhora, les previsions passen perquè entre el 2013 i el2014 s’obrin quatre hotels més a la ciutat, el que suposaria 17 nous hotels a Barcelona en els pròxims tres anys.

Pel que fa a l’àrea metropolitana, la previsió és inaugurar quatre nous establiments hotelers fins al 2013.

El Gremi ha destacat l'”excessiva regulació” existent per desenvolupar noves activitats econòmiques, i ha apostat per agilitar els tràmits en els nous projectes.

Hoteles a Ciutat Vella

Dels set establiments hotelers oberts el 2011, un d’ells, Ohla Hotel Barcelona, s’ubica a Ciutat Vella, mentre que dels 13 hotels que es preveuen per al 2012, set es localitzen en aquest districte barceloní.

Cal recordar que en aquest districte està vigent el Pla d’Usos, que limita les places hoteleres, i la redacció dels quals va estar liderada per l’anterior Govern municipal que formaven el PSC i ICV-EUiA.

Va entrar en vigor l’1 de novembre del 2010, però les noves llicències per obrir o ampliar hotels van estar suspeses des de l’1 d’abril del 2009, de manera que la construcció de nous hotels només es pot fer d’acord amb llicències demanades anteriorment.

L’equip del nou alcalde, Xavier Trias, ja ha emprès una revisió del pla, i vol flexibilitzar en alguns punts del districte la limitació d’obrir hotels i incloure mesures contra els apartaments turístics problemàtics./Ag EP

0 0 0