Tecnologies

Un nou sistema turístic de promoció ‘online’ per a Turespaña

El secretari d’Estat de Turisme, Joan Mesquida, ha presentat el nou sistema turístic espanyol de promoció basat en promoure en major grau les experiències que les destinacions. El nou portal, www.spain.info desenvolupat per Segittur, ha suposat un cost de 4 milions d’euros i té com objectiu “ajudar a vendre”.

Durant l’últim any la Societat Estatal per a la Gestió de la Innovació i les Tecnologies Turístiques (Segittur) ha treballat en aquest sistema que segons ells "revalida el lideratge tecnològic d’Espanya a nivell mundial". Segons destaquen, els canvis que afecten als mercats turístics i als hàbits del consumidor fan necessària una revisió de les noves tecnologies. La finalitat del nou projecte és "ajudar a vendre" i a promocionar-se millor en els mercats internacionals.

La nova versió de www.spain.info és un portal a mida per a cada usuari que el visita. El sistema identificarà l’usuari de diverses maneres i depenent del mercat d’origen del visitant, els interessos del mateix, mostrant la informació que més s’ajusti a les seves necessitats. Des del punt de vista del disseny, el turista trobarà un portal d’experiències a Espanya, amb una presentació de la informació pràctica i organitzada, i un sistema de navegació senzill i intuïtiu, informa Segittur.

El portal consta de diverses eines, entre elles un cercador vertical especialitzat en el sector turístic i un canal específic en la plataforma de videos ‘online’ Youtube. El sistema que ha plantejat Segittur pretén que qualsevol informació pugui ser compartida en les principals xarxes socials com Twitter, Facebook, o en les pròpies webs dels usuaris. A més compta amb una eina, encara en procés de desenvolupament, que possibilita la creació de quaderns de viatge per a compartir./Ag EP

Back to top button