superior

Reportatges-antic

Només hi ha combustible per volar els pròxims 60 anys

Els experts en aviació i transport demanen als governs que inverteixin amb encert els impostos ecològics sobre el combustible. Critiquen que no estiguin dedicant aquests impostos verds a desenvolupar alternatives per al futur i simplement els incorporin als seus pressupostos generals.

La reinversió dels ingressos fiscals sobre el medi ambient pot ser una de les alternatives que ajudin a garantir un futur al transport aeri, clau per a la indústria turística. Les crítiques en el Regne Unit per la pujada de la fiscalitat ecològica que impulsa el govern britànic – Air Passenger Duty (APD)- estan creant un estat d’opinió general sobre el destí d’aquests fons.

Segons els experts, les administracions no estan ajudant a la indústria aeronàutica a trobar una solució a la crisi de les emissions de CO2. A nivell mundial, els governs estan tractant de reduir les emissions de CO2 en un 50%, un 80% per a les economies desenvolupades. De moment, totes les emissions estan pujant i no s’està desenvolupant la tecnologia adequada per a compensar les emissions actuals.

La societat s’ha acostumat a unes comoditats difícils de renunciar. En aquest sentit, el professor de la Manchester Metropolitan University, Callum Thomas, expert en sostenibilitat, adverteix que “al planeta queda combustible per a 50 o 60 anys, aquest és el temps que ens queda per plantar cara a aquest problema”. "Si no busquem una solució tecnològica alternativa no podrem gaudir de la mobilitat global que tenim avui dia. Molts dels països que tenen un turisme depenent de l’aviació no podran desenvolupar-se econòmicament”, va afegir durant una conferència recent a Londres.

Articles relacionats

Comproveu també
Close
Back to top button