superior

TT.OO. AA.VV.

Ultimàtum de la Comissió Europea a Espanya sobre l’aplicació de l’IVA a les agències

La Comissió Europea ha demanat a Espanya modificar la seva legislació per aplicar correctament el sistema especial de l’IVA a les agències de viatges. Brussel•les dóna dos mesos a Espanya per adaptar-se a la normativa comunitària o en cas contrari durà el tema davant el Tribunal de Justícia de la UE.

L’Executiu comunitari recorda que la directiva sobre l’IVA inclou un sistema especial per simplificar l’aplicació de l’impost a les agències de viatge però aquest no s’aplica quan venen paquets de vacances a altres agències o a clients que no són els mateixos que faran el viatge, i que a la vegada tornaran a vendre aquest servei.

La Comissió Europea retreu a la legislació espanyola aplicar el règim especial a clients que no haurien de beneficiar-se del mateix o excloure algunes vendes realitzades per agents minoristes que ho fan en nom propi. També considera contrari a la legislació comunitària la possibilitat que tenen les agències per posar en les factures l’IVA que es pot deduir el client o l’opció de que les agències decideixin la quantitat subjecta a l’impost en cada exercici fiscal.

De no aplicar-se el règim especial de l’IVA una agència que, per exemple, compri serveis de restauració i lloguer de cotxes a tercers en un altre Estat membre i ho ofereixi en un paquet que vengui ella mateixa, hauria de pagar l’IVA dels serveis oferts en el seu propi Estat membre. Amb el règim especial, l’impost que s’aplica és del país europeu on es fa el viatge./Ag EP

Back to top button