superior

Aeri

Catalunya, primera destinació de vols low cost

Catalunya és la primera destinació dels passatgers internacionals de companyies de baix cost a Espanya. El mes de febrer va rebre el 24,2% del total de viatgers estrangers encara que va tenir una disminució del 16,9% respecte al mateix mes del passat any.

Regne Unit i Itàlia van ser els principals països d’origen arribats a Catalunya, amb un 46,3% dels passatgers en conjunt. Ambdós països van experimentar descensos del 24,5% el primer i del 2,9% el segon. Per contra, van destacar al febrer els creixements de França i Bèlgica (20,3% i 37,6% respectivament).

Pel que fa al conjunt d’aeroports espanyols, en els dos primers mesos de l’any el volum total de passatgers internacionals ascendeix a 6,2 milions, un 14,4% menys que en el mateix període de 2008, conseqüència tant del descens de les lowcost com de les companyies aèries tradicionals. El mes de febrer el 46,6% dels viatgers estrangers van utilitzar aerolínies de baix cost. El tràfic aeri va obtenir una caiguda de passatgers generalitzada, les companyies lowcost un -16,3% i les tradicionals un -16,7%.

Ryanair, Easyjet i Air Berlin van efectuar el 61,9% de les arribades internacionals als aeroports espanyols. El grau d’ocupació dels vols de baix cost al febrer va ser del 77,3%, quatre punts percentuals més que en els vols de les companyies aèries tradicionals.

Des de l’últim trimestre de 2008 la tendència del tràfic aeri ha estat de disminució. Aquesta tendència, segons les dades de la International Air Transport Association (IATA) s’ha observat igualment en la resta dels països.

Molt complicat un acord amb Ryanair perquè s’instal•li al Prat

El director de l’Aeroport de Barcelona, Fernando Echegaray, ha admès que veu "molt complicat" arribar a un acord amb Ryanair perquè s’instal•li al Prat per les condicions que exigeix l’aerolínia irlandesa de baix cost i no tindrà un “tracte de favor”.

Echegaray ha deixat clar que AENA no pot donar un "tracte de favor" a aquesta companyia, i menys acceptar una de les seves propostes, com traslladar a peu els passatgers dels avions. "No ho podem permetre en un aeroport d’aquesta dimensió, on el més important és la seguretat" ha delclarat en una entrevista a Comunicàlia.

En una visita aquesta setmana a Espanya, el president de Ryanair, Michael O’Leary, va exigir a AENA una revisió "substancialment a la baixa" de les tarifes aeroportuàries i de navegació aèria, tenint en compte que Espanya podria perdre 30 milions de passatgers aquest any. Comunicatur/Ag. EP

Back to top button