superior

Destinacions

La ciutat d’Amsterdam no vol creuers

Volen disminuir la massificació turística i la contaminació

L’administració de la capital dels Països Baixos ha decidit prohibir els creueristes  i per això tancarà la terminal fluvial central de la ciutat.

Amsterdam està impulsant mesures per gestionar el turisme reduint l’excés de visitants i la decisió presa va en aquesta línia. Un altre motiu és reduir la contaminació que generen els vaixelles. Cada any, acull més d’un centenar de creuers que descarreguen els seus passatgers a la terminal del riu IJ situada a prop de l’estació central de trens.

Els creuers han esdevingut un símbol del problema turístic de la ciutat

Però les visites de creueristes a la ciutat no desapareixeran perquè es mantindran les arribades a la ciutat portuària d’IJmuiden, situada a 30 minuts de la capital i també les arribades al port de Rotterdam, situada a una hora d’Amsterdam.

Encara no hi ha data pel tancament de la terminal fluvial. El calendari l’han de negociar a moltes bandes perquè impacte en altres administracions territorials fins arribar al govern del país. Els creuers han esdevingut un símbol del problema turístic de la ciutat juntament amb el consum de cànnabis als carrers del barri vermell, que també han prohibit. Amsterdam atrau 20 milions de visitants anuals, molts seduïts per la seva imatge de ciutat permissiva.

Els creuers entren en el debat polític de Barcelona

Articles relacionats

Back to top button