superior

Empreses

L’OCU denuncia mitja dotzena de companyies aèries per cobraments abusius

Aegean Airlines, Finnair, Norwegian Air Shuttle, Ryannair, Singapore Airlines i Vueling, a la denúncia de l'organització de Consumidors

L´Agència Catalana de Consum de Catalunya ha rebut la denúncia de l´Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) contra sis companyies amb seu en aquesta Comunitat “per imposar als viatgers que surten dels aeroports catalans, el cobrament d’un suplement per l’equipatge de mà”.

L´OCU afirma que els cobraments abusius “han augmentat recentment i poden encarir el cost d´un trajecte fins a 75 euros per passatger”. En concret les aerolínies denunciades són: AEGEAN AIRLINES, FINNAIR, NORWEGIAN AIR SHUTTLE, RYANNAIR, SINGAPORE AIRLINES i VUELING

El suplement que denuncia l’OCU oscil·la entre els 5 i els 40 euros per persona i trajecte depenent de la companyia. L’organització diu que aquest import s’ha anat incrementant els darrers mesos, i pot arribar fins als 75 euros com passa actualment durant la temporada alta.

Segons aclareix l’OCU, l’equipatge “no facturat”, com és el cas de l’equipatge de mà, és un element indispensable del transport aeri que la companyia està obligada a traslladar sense poder exigir cap mena de sobrecost.

Fins i tot més barat facturar la maleta que pujar-la a bord

L’OCU afirma que els càrrecs addicionals i “l’estratègia tarifària implantada incompleix la normativa en vigor aplicable, és contrària a les bones pràctiques i totalment abusiva per als drets dels passatgers reconeguts a la Llei Navegació Aèria a l’article 97”.

L’organització explica que l’augment d’aquestes tarifes per equipatge de mà s’associa a la prestació de serveis addicionals (no sol·licitats) com ara canvis de vol, prioritat a l’embarcament o elecció de seient. Fins al punt –afegeixen- de modificar les tarifes de manera que resulti més econòmic facturar l’equipatge que no pas poder portar una maleta de mà a bord.

L’OCU Catalunya ha sol·licitat a l’Agència Catalana de Consum que les inspeccioni i les sancioni per aquest tipus de pràctiques. Recorda que hi ha sentències contràries a aquesta pràctica, tant del Tribunal de Justícia de la Unió Europea com dels Jutjats Mercantils espanyols.

Queixa i aclariment de Singapore Airlines

Una de les aerolínies esmentades per l’OCU, Singapore Airlines, ha reaccionat assegurant que la informació publicada per l’organització és errònia. “Sota cap concepte l’aerolínia singapurenca cobra als passatgers per transportar equipatge de mà a l’avió, permetent que puguin portar de forma totalment gratuïta una o dues maletes de cabina”, asseguren.

I afegeix que a més de l’equipatge de mà, permeten facturar de 25 a 30kg d’equipatge sense càrrec a Classe Turista, 35 Kg a Classe Turista Premium, 40Kg a Classe Business i 50Kg a Primera Classe. Critiquen l’OCU per “barrejar conceptes que no tenen relació amb el cobrament hipotètic d’equipatge de mà, com els canvis de vol, la prioritat en l’embarcament o l’elecció de seient”.

Articles relacionats

Back to top button