superior

Destinacions

Proposta conjunta a Tarragona: “El Paisatge dels Genis”

Quatre figures universals, quatre municipis, una única iniciativa turística. El projecte “El paisatge dels genis” neix de la col•laboració territorial entre el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, els municipis de Reus, el Vendrell, Mont-roig del Camp i Horta de Sant Joan i la Universitat Rovira i Virgili.

La singularitat i distinció dels genis, l’existència d’equipaments de referència vinculats a aquestes figures universals i els valors compartits per aquests Genis -entre ells, la pau, la universalitat i la innovació- són els vectors de l’oferta turística que s’hi ha de desenvolupar. L’objectiu és utilitzar al màxim el potencial de la vinculació de Pablo Picasso, Joan Miró, Antoni Gaudí i Pau Casals amb el territori i desvetllar per què ha marcat tant l’obra de tots ells en un espai i un temps molt propers.

Tots els responsables dels organismes implicats han coincidit en destacar que el projecte “és fruit d’una col•laboració necessària entre tots els agents i que la iniciativa és una aposta de futur que constituirà un exemple de producte turístic que ha que ha de promoure el territori i l’economia local i generar una imatge de destinació de turisme cultural a Costa Daurada i les Terres de l’Ebre”.

Per potenciar aquesta nova proposta, està prevista la creació d’un nou museu Picasso a Horta de Sant Joan que s’afegirà al Centre Picasso que ja existeix a la població, i a d’altres instal•lacions a la zona relacionades amb els quatre artistes, com ara el Gaudí Centre Reus, el Museu Vil•la Casals, a El Vendrell, i el Centre Miró de Mont-roig del Camp.

Back to top button