Destinacions

Els hotelers de la Costa Daurada no confien en una bona temporada

Segons un informe de la Fundació d’Estudis Turístics Costa Daurada els hotelers de les comarques de Tarragona són pessimistes sobre el resultat de la temporada d’estiu 2008.

Un 51,6% dels hotelers considera que el nivell d’ocupació als seus establiments serà pitjor que la de l’any passat, un 71% creu que es reduirà el nombre de nits de mitjana per a cada estada, i la majoria considera que els turistes gastaran menys que als darrers anys. De fet, la despesa per client ha anat minvant a la Costa Daurada en els darrers anys passant dels 396 euros de 2005 als poc més de 240 del passat any, segons dades de la Fundació.

La percepció negativa de la temporada estival s’agreuja pel fet que els turistes han optat majoritàriament per endarrerir la contractació de les seves vacances, el que fa que hi hagi moltes places disponibles als mesos alts de la temporada, juliol i agost.

La Fundació d´Estudis Turístics de la Costa Daurada és una entitat de recerca fundada per l´Associació Hotelera de Salou-Cambrils Platja de La Pineda i per l´Associació d´Apartaments Turístics de la Costa Daurada amb la participació acadèmica de la Universitat Rovira i Virgili i la col·laboració d’altres entitats privades i públiques que tenen interès en el sector turístic. El seu àmbit territorial de referència és el de les comarques de Tarragona.

Back to top button