superior

Transport

Els creuers entren en el debat polític de Barcelona

S’acosten les eleccions municipals i els partits ja comencen a marcar posicions respecte diferents temes i el turístic torna a ser un dels més atractius. La contraposició dels visitants i els residents genera conflicte i és un bon terreny per utilitzar políticament.

Ara ha estat l’Ajuntament de Barcelona (des de la formació de govern dels Comuns) la que ha demanat a la Generalitat de Catalunya que limiti els creuers ja per aquest estiu. Una altra qüestió és com pot arribar a fer-ho si no té competència directes per imposar limitacions d’aquest tipus que comportarien restriccions en la llibertat de les activitats econòmiques i de competència, entre d’altres.

A vuit setmanes de les eleccions municipals tornen a sortir tots els fantasmes del turisme a debat. Com ja vam informar a Comunicatur l’1 d’agost de 2022, La nova lluita a Barcelona són els creuers.

Aquests dies, des del consistori han qualificat “d’alarmant” i de “massiu” l’increment del turisme de creuers i per això volen que s’estableixi al Port de Barcelona un límit de passatgers com tenen a Palma de Mallorca, recuperant així, un any després, la proposta de l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau de restringir les arribades de creuers. En el cas de les Balears la limitació es fruit d’un acord entre totes les parts i no d’una normativa restrictiva que tindria difícil encaix legal.

On sí hi ha un punt d’acord entre totes les parts és que per minimitzar l’impacte negatiu cal reduir els creuers que fan escala unes poques hores a la ciutat i augmentar el percentatge d’embarcacions que tenen inici i final de trajecte a Barcelona.

Segons dades de CLIA, la patronal del sector dels creuers, aquest any el Port de Barcelona mourà 3,2 milions de creueristes.

Límit als creuers. Barcelona vol seguir Palma

Articles relacionats

Back to top button