superior

Empreses

Ja és obligat aplicar les mesures d’estalvi d’energia al turisme

El sector critica el pla de xoc del Govern per implantar-lo de forma precipitada i sense consulta ni consens previ

Ha entrat en vigor el real decret de mesures d’estalvi i eficiència energètica aprovat pel Govern i que obliga allotjaments, comerços, restaurants, transports, espais culturals, entre d’altres, a complir-lo sota el risc de sanció.

Els establiments estan obligats ja a limitar a 27 graus la temperatura de l’aire condicionat durant l’estiu i per a la temporada d’hivern situa la calefacció en 19 graus com a màxim. Ara com ara aquestes mesures estendran la seva vigència fins a l’1 de novembre de 2023.

A partir del 30 de setembre, a més, els locals públics han de tenir portes de tancament automàtica per mantenir l’eficiència de la climatització interior i amb pantalles informatives de temperatura i humitat. I per a aquells establiments que no hagin passat una revisió d’eficiència energètica després de l’1 de gener del 2021 hauran de fer una inspecció extraordinària abans de finalitzar aquest any 2022.

El sector considera que les mesures són precipitades i que han estat implementades en plena temporada alta de turisme; sense consulta prèvia al sector i només amb una setmana de marge de temps per implantar-les. A més, critiquen que no tingui en compte les diferents característiques climàtiques del territori espanyol. La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha aclarit que la normativa té excepcions per garantir una temperatura adequada als espais de treball com ara les cuines dels restaurants.

Aquestes mesures són la bestreta a propers paquets de restriccions energètiques que afectaran el sistema productiu i el conjunt de la societat. Els estats de la Unió Europea es preparen per fer front a una crisi energètica sense precedents aquest hivern amb el tall de gas que planteja Rússia per al continent europeu.

Articles relacionats

Back to top button