superior

DestinacionsEmpreses

Campanya per incentivar la contractació de guies turístics amb carnet professional

Per combatre l'intrusisme la xarxa internacional d’oficines de Turisme de Catalunya està promocionant els guies habilitats

Aquest estiu corre per les xarxes socials un vídeo, en diferents idiomes, que busca promoure entre els turistes l’activitat dels guies habilitats. L’objectiu és que quan contractin els serveis d’un guia reconeguin el carnet oficial i reclamin un professional que es pugui identificar amb ell.

La Generalitat de Catalunya i les associacions de guies (Associació de Guies de Turisme de Catalunya-AGUICAT i l’Associació Professional de Guies Turístics de Catalunya-APIT) han posat en marxa aquesta campanya en les 12 oficines que l’Agència Catalana de Turisme (ACT) té arreu del món. El carnet de guia habilitat reconeix aquella persona que compleix uns requisits específics que li permeten oferir una major qualitat en el servei i també dona la seguretat que el guia compleix uns estàndards en l’exercici de la seva feina.

La intenció de l’administració catalana és combatre aquest estiu l’intrusisme i impulsar propostes d’alt valor afegit per als visitants. La normativa turística catalana preveu sancions per aquelles persones que no tenen carnet oficial i porten grups a l’interior de museus i monuments on per exercir l’activitat cal disposar d’aquesta habilitació.

Amb tot, la direcció general de Turisme explica que a Catalunya, “l’activitat de guia de turisme és de lliure prestació en compliment de la directiva de serveis de la Unió Europea”, però que amb l’objectiu de preservar i difondre la cultura i el patrimoni català, la Generalitat de Catalunya va aconseguir el 2002 que per desenvolupar l’activitat de guia de turisme a l’interior dels monuments declarats Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) i dels museus inscrits al Registre de Museus de Catalunya s’hagi de disposar de l’habilitació corresponent, atorgada o reconeguda per l’Administració de la Generalitat.

Articles relacionats

Back to top button