Càmpings

Els càmpings segueixen apujant el llistó de la qualitat

Una significativa part del càmpings espanyols estan immersos en una cursa per augmentar el nivell de qualitat de la seva oferta i equiparar-la, en alguns aspectes, a la de l’hoteleria convencional. Dos exemples serien la instal•lació dels anomenats “bungalous suite” o la implantació d’un sistema propi de qualitat com ha fet CampingRed.

La proposta d’aquest nou sistema de CampingRed, que recull els paràmetres de qualitat pel qual es regiran els seus associats i adherits, s’ha presentat en el 2º Congrés CampingRed celebrat recentment a Osca. Segons informa l’associació, es tracta “d’un autèntic i exclusiu sistema de qualitat que permetrà l’autoavaluació dels càmpings de CampingRed, el que contribuirà a millorar la qualitat dels mateixos”.

El sistema de qualitat es fixa en diferents apartats relacionats amb els serveis del càmping: recursos humans, seguretat-prevenció, gestió ambiental, serveis bàsics, accessos i senyalització, recepció, bungalows, etc. Segons informa l’associació cada establint pot seguir el manual i autoevaluar-se d’acord al grau de compliment dels diferents requisits.

Des de la seva constitució com associació a primers d’any, CampingRed està treballant per presentar una oferta atractiva dels seus establiments. Mitjançant la seva web (www.campingred.es) intenta promocionar els càmpings de la xarxa. En el congrés també s’ha presentat la placa identificativa de l’associació que instal•laran a l’entrada dels càmpings així com una mascota oficial, Redy, una tenda de campanya animada que serà la imatge de CampingRed.

CampingRed es va constituir oficialment en associació sense ànim de lucre el passat gener. Forma part de la Federació Espanyola d’Empresaris de Camping (FEEC) i el seu àmbit d’actuació és per a tota la Comunitat Europea. Actualment ho conformen 20 membres (17 càmpings d’Espanya i Portugal i 3 empreses col•laboradores)

Càmpings amb serveis d’hoteleria convencional

Pel que fa als anomenats “bungalous suite” un càmping proper a Madrid -l’Arco Iris, situat a Boadilla del Monte- ha estat pioner en la seva instal•lació. Es tracta de construccions de fusta, de 53 metres quadrats habitables, que compten d’una estança diàfana, on hi ha una cuina americana, sala d’estar, dormitori i una banyera d’hidromassatge per a dues persones amb cromoteràpia, a més d’una sala de bany independent i una terrassa exterior amb porxada. L’equipament inclou placa de vitroceràmica, frigorífic, microones i campana extractora a la cuina; sofà, taules, televisió de plasma giratòria i DVD a la sala d’estar; llit de matrimoni; i dutxa, assecador de cabells i radiador-toballoler en el bany. També inclou tot el menatge de la cuina i el bany, a més de la roba de llit.

Aquests “bungalous suite” estan tenint un bon nivell d’ocupació des que foren oberts al públic, segons la direcció del càmping Arco Iris, i són una bona demostració que existeix una gran demanda potencial d’aquest tipus d’allotjaments de més confort, que també permeten als càmpings captar nous clients habituats als estàndards de l’allotjament en hotels i apartaments. /A. Valls – Comunicatur

Back to top button