superior

Empreses

Els gestors de pisos turístics reclamaran indemnitzacions

La Federació Catalana d’Apartaments Turístics (Federatur) es defensa de l’ofensiva que estan patint els gestors de pisos turístics legals que busca eliminar la seva activitat.

En una taula rodona organitzada al Col·legi d’Economistes de Catalunya han estat clars anunciant reclamacions milionàries a l’administració si els treuen les llicències. Asseguren que els habitatges d’ús turístics (HUT) no són els causants de la pujada dels preus del lloguer o de la manca d’habitatge de les ciutats o els municipis turístics. Posen com exemple el cas de Barcelona: hi ha 7.500 HUTs actius en front a 75.000 pisos buits o que no són residència habitual. Hi ha un parc d’habitatge deu vegades superior al turístic que no està en el mercat de lloguer.

Federatur està sent contundent en la seva defensa

El sector recorda que a Barcelona ja fa anys que existeix una moratòria de pisos turístics i que malgrat això l’accés a la vivenda no ha millorat. En el cas dels HUTs de fora de Barcelona, la majoria són segones residències que es lloguen només en temporada d’estiu amb la qual cosa tampoc contribuiran a ampliar l’oferta d’habitatge habitual.

L’administració catalana ja ha previst en la seva nova regulació limitar la vigència de les llicències a 5 anys. A partir d’aquí una bona part expiraran i sortiran de la circulació. Per contra, expliquen que els turistes que s’hi allotgen als HUTs dediquen un 70% de la seva despesa a compres, restauració i altres serveis, contribuint a l’activitat econòmica de les ciutats. Només el 30% de la despesa que fan concerneix a l’allotjament.

Articles relacionats

Back to top button