superior

Allotjament

Catalunya retira 7.360 places d’allotjament turístic il·legals en un any

Revisen més d’1 milió d’anuncis en un any

La direcció general de Turisme de Catalunya ha informat que cada mes revisa 85.000 anuncis de les plataformes online de reserves d’allotjament turístic. Anualment són 1,1 milió d’ofertes revisades pels inspectors de turisme de la Generalitat per assegurar-se que compleixen amb la legalitat.

Com a resultat d’aquesta inspecció, durant el 2023 han tret de la circulació més de 1.300 anuncis d’oferta il·legal que es comercialitzaven en aquestes plataformes. Els anuncis retirats, que principalment corresponen a Habitatges d’Ús Turístic (HUT), oferien 7.360 places.

La Generalitat ha explicat que per retirar aquesta oferta il·legal ha comptat amb la col·laboració de les principals plataformes excepte la d’Airbnb. El gegant nord-americà concentra el 80% de l’oferta d’habitatges turístics il·legals detectada pels inspectors de l’administració catalana.

La directora general de Turisme, Marta Domènech ha volgut reafirmar la dedicació de la Generalitat “per combatre l’oferta il·legal d’allotjament turístic a Catalunya”, i que defensant la regulació del sector s’incentiva “una correcta gestió de l’activitat”.

Articles relacionats

Back to top button