superior

Estudis

El turisme creix i es dispara la feina i la facturació

La demanda turística està creixent en el que portem de 2024. Els visitants estrangers van en augment i la clientela nacional es manté en bones dades.

L’increment de la demanda i l’activitat també ha provocat que la facturació del sector turístic pugi comparat amb el 2023. Els hotels, càmpings i apartaments han facturat més al gener i al febrer. El primer mes de l’any van viure un increment del 13,2% i al febrer del 17,2% respecte als mateixos mesos de l’any passat. El transport aeri també s’ha situat en positiu amb una millora del 10,6% de la facturació.

En la mateixa línia apunta Exceltur, que assegura que durant els tres primers mesos, les vendes del sector turístic en conjunt han crescut un 12,4%, i destaca les companyies de rent a car (+24,8%) i de lleure ( +16%).

Amb tot, el mercat laboral al sector turístic també s’ha comportat de manera molt positiva. Tot i que com ja hem informat a Comunicatur, el sector està necessitat de més personal que mai i està tenint dificultats per trobar-ne.

Els afiliats a la Seguretat Social del sector turístic han crescut un 6,1% interanual al març i ja se superen els 2,7 milions de llocs de treball a Espanya. El sector turístic suposa el 13,1% del total de treballadors dels diferents sectors econòmics. L’últim any són prop de 160.000 nous afiliats a l’hostaleria, les agències de viatges i altres activitats turístiques.

Amb aquests indicadors a l’alça, Exceltur s’aventura a fer una predicció: el PIB turístic superarà els 200.000 milions d’euros aquest 2024, arribant a suposar el 13,3% de l’economia espanyola.

Articles relacionats

Back to top button