superior

Transport

A prop de pacificar el conflicte dels vigilants de seguretat als aeroports

El Ministeri de Foment, Aena, els sindicats UGT i CCOO i les empreses privades han tancat un acord que estipula les noves condicions laborals dels vigilants de seguretat privada als aeroports.

El conflicte que es va iniciar al Prat aquest estiu i que s’ha anat extenent a d’altres infraestrutures aèries d’Aena podria començar a tancar-se. La vaga indefinida dels vigilants d’Eulen dels mesos de juliol i agost a Barcelona van generar una situació crítica a l’aeroport de Barcelona. L’Estat es va veure obligat a prendre mesures extraordinàries desplegant efectius policials per controlar el servei de vigilància dels treballadors d’Eulen en els filtres de control. El conflicte laboral es va superar amb un laude obligatori.

A partir d’ara, Foment modificarà els plecs de contractació dels serveis de seguretat als aeroports que també es faran extensius als concursos de Renfe. Totes les empreses que licitin per un contracte de seguretat es veuran premiades en criteris de qualitat i de salaris dels vigilants. Aquests aspectes tindran més pes en el concurs que l’oferta econòmica. Els sindicats havien criticat que fins ara les empreses participaven en una mena de subhasta per oferir el preu més baix i això acabava repercutint en les retribucions i condicions laborals del vigilants.

L’acord contempla plusos pels treballadors dels aeroports i l’acompliment del conveni estatal de la seguretat privada que ja preveu un augment salarial del 2% anual. Amb l’obligatorietat de complir les condicions marcades en el conveni de seguretat es garanteix que cap empresa pugui retribuir per sota del marc fixat pel sector.

Articles relacionats

Back to top button