superior

Fires i Congressos

El saló IBTM ha servit per tranquil·litzar el turisme de negocis

La por a una espantada del turisme MICE de la capital catalana ha planat durant tots els dies de celebració a Fira de Barcelona del saló IBTM World. El risc de perdre congressos a Barcelona ha estat una evidència las darreres setmanes. L’alentiment de reserves i la poca afluència de peticions per celebrar convencions de negocis a la ciutat havien encès les alarmes entre els Organitzadors Professionals de Congressos (OPC).

En l’arrancada del saló, que és un gran aparador internacional en l’organització de congressos, convencions i viatges de negocis, totes les mirades estaven posades sobre els compradors estrangers. El context polític estava penalitzant la capital catalana que és una de les primeres ciutats del món en celebració de congressos, només superada per París i Viena, segons el rànquing anual de l’Associació Internacional de Congressos i Convencions (ICCA).

El turisme de negocis podria generar aquest any a Barcelona 1.500 milions d’euros, una quantitat gens menyspreable. Per això els responsables turístics barcelonins han volgut transmetre davant dels 15.000 assistents a la fira que la ciutat viu en un estat de normalitat i que pot acollir sense problemes qualsevol esdeveniment. L’únic contratemps ha estat la vaga dels taxistes –contra Uber i Cabify- que ha deixat els visitants sense transport de taxi durant tot el dimecres de saló.

El resultat de la fira per al turisme MICE català i espanyol ha estat positiu. Menys pors i ganes de seguir treballant amb aquesta destinació si s’assegura una estabilitat política futura. IBTM World fa quinze anys que se celebra a Fira de Barcelona i en aquesta edició ha tingut més de 3.000 empreses expositores de 150 països. Els organitzadors han estimat que s’han organitzat més de 70.000 reunions d’entitats, associacions i empreses.

Articles relacionats

Back to top button