superior

DestinacionsEmpreses

Sis empreses, primeres guardonades per la seva tasca enoturística a Catalunya

Hostal Sport (Priorat), Bar Restaurant Moderno (Terra Alta), Mas Blanch i Jové (les Garrigues), Cellers Torres (l’Alt Penedès), Ocio Vital (Barcelonès) i Can Torres (l’Alt Empordà) han estat les empreses que han recollit els primers Premis d’Enoturisme de Catalunya. Uns guardons que neixen per destacar les millors iniciatives enoturístiques que s’han posat en marxa al país i que pretenen ser un estímul per a les empreses perquè vetllin per la qualitat, sostenibilitat i especialització del seu producte, incentivar-les a la millora continua de les seves ofertes i innovar a l’hora de plantejar noves propostes.

El lliurament d’aquests guardons s’ha fet en el marc de la 1a Nit de l’Enoturisme a Catalunya, i formen part del programa Enoturisme Catalunya de la Generalitat de Catalunya que, des de fa dos anys i amb el suport dels diferents patronats de turisme i dels sectors implicats, té com a repte principal posicionar Catalunya com a destinació referent a escala mundial. Aquesta iniciativa ha suposat la posada en marxa d’un pla d’accions dotat amb 600.000 euros i que compta amb el consens i la implicació de tot el sector d’arreu del territori. Gràcies a aquest pla de promoció i per primera vegada, es donaran a conèixer els vins catalans des de la perspectiva de producte turístic, en els principals mercats emissors.

En aquest sentit, i a més de la convocatòria dels primers Premis de l’Enoturisme, ja s’han dut a terme diverses accions per potenciar l’oferta enoturística catalana. Destaca la creació de la Taula d’Enoturisme que treballa amb la màxima cooperació i coresponsabilitat publicoprivada en la millora de la competitivitat enoturística del territori, la senyalització de les entrades a les Denominacions d’Origen (DO) vinícoles catalanes i l’edició d’un mapa guia de l’enoturisme català.

Articles relacionats

Back to top button