superior

abajo

DestinacionsEmpreses

El Pirineu de Lleida vol superar els 1.350.000 forfets aquesta temporada de neu

Les onze estacions d’esquí del Pirineu de Lleida han fet una inversió conjunta per a aquesta campanya de neu que supera els 20 milions d’euros.

Els representants de les estacions d’esquí lleidatanes han expressat el seu optimisme davant la nova temporada d’esquí per les intenses nevades. Durant la presentació de la temporada d’esquí 2019/2020 la vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol, ha explicat que el conjunt de les inversions superen els 20 milions d’euros, una quantitat que representa la segona inversió més elevada que han fet les estacions d’esquí del Pirineu lleidatà en els darrers 10 anys.

Com a objectius per a la nova campanya, el Patronat de Turisme espera poder consolidar els bons resultats obtinguts en les darreres i incrementar un 2 % la venda de forfets de la temporada anterior per superar el llindar dels 1.350.000 forfets. Cal recordar que des de la campanya 2005/2006 no s’ha aconseguit superar aquesta xifra.

Rosa Pujol,  a més ha recordat que l’impacte econòmic directe calculat de la temporada 2018/2019 va ser d’uns 402 milions d’euros (dels quals 32,5 es van assolir per la venda de forfets, 196 per l’impacte directe de la venda de forfets i altres 173,5 milions correspondrien a l’impacte induït, segons els càlculs de l’ACEM).

El 50% de les pistes, innivades amb canons de neu
Enguany les estacions del Pirineu lleidatà disposen de 1.476 canons de neu, 61 més que la temporada anterior, que els permet innivar 159 km, el 50 % del conjunt dels complexos d’alpí.

Les inversions de la nova temporada han anat destinades a la millora de les instal·lacions, ampliacions de pistes, compra de maquinària, millores en els serveis i també a l’augment i la renovació dels canons de neu per altres de nova generació amb l’objectiu d’estalviar energia, millorar la producció i ampliar la superfície de neu produïda per tal de garantir al màxim la pràctica de l’esquí.

Més informació:

Baqueira Beret (la Val d’Aran) www.baqueira.es

Boí Taüll (l’Alta Ribagorça) www.boitaullresort.com

Espot Esquí (el Pallars Sobirà) www.espotesqui.cat

Port Ainé (el Pallars Sobirà) www.portaine.cat

Port del Comte (el Solsonès) www.portdelcomte.net

Tavascan (el Pallars Sobirà) www.tavascan.net

Aransa (la Cerdanya) www.aransaesqui.cat

Lles de Cerdanya (la Cerdanya) www.lles.net

Sant Joan de l’Erm (l’Alt Urgell) www.santjoandelerm.com

Tuixent-la Vansa (l’Alt Urgell) www.tuixent-lavansa.com

Virós-Vallferrera (el Pallars Sobirà) http://alins.ddl.net

Articles relacionats

Comproveu també
Close
Back to top button