DestinacionsEmpreses

Vila-seca i Salou es disputen els ingressos per la fiscalitat del Hard Rock

Encara està per veure si el projecte d’oci i joc de Hard Rock s’acabarà materialitzant a la Costa Daurada però els municipis de Salou i Vila-seca lluiten per incrementar la seva quota sobre els impostos que haurien de recaptar al complex.

Totes les administracions estan d’acord en donar llum verda a la construcció del complex perquè pugui ser una realitat malgrat els retards que acumula. Per això, Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Visa-seca i Ajuntament de Salou han aprovat per unanimitat un nou Pla Director Urbanístic (PDU) de reordenació del territori on s’ha d’implantar després que la justícia anul·lés parcialment per temes mediambientals el que es va aprovar el 2016. L’aprovació definitiva del nou PDU serà el mes de juliol i a partir d’aquí Hard Rock podria començar les obres.

On no estan d’acord és en el repartiment dels ingressos fiscals que generarà aquest centre recreatiu. Generalitat i Vila-seca han votat a favor de la nova proposta de redistribució dels impostos locals derivats de l’activitat econòmica del projecte de Hard Rock. La distribució dels ingressos fiscals serà del 59,35% per a l’ajuntament de Salou i del 40,65% per al de Vila-seca. Salou ha votat en contra i defensa que el repartiment es va acordar l’any 2013 per totes les parts i aquell acord és vigent fins el 2032.

La Generalitat està provant d’aprovar aquesta actualització de la distribució dels ingressos seguint la recomanació d’un informe jurídic al qual  l’Ajuntament de Salou s’oposa frontalment.

Articles relacionats

Back to top button