superior

AAVV i TTOO

El sector de les agències tindrà un ERTO específic

La nova reforma laboral permet a les agències de viatges acollir-se a un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) sectorial. Aquest nou instrument anomenat Mecanisme RED contemplat a la recent reforma laboral aprovada al Congrés l’han estat sol·licitant els representants empresarials.

El ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, ha anunciat la seva activació per a les empreses amb una activitat restringida. Els expedients de regulació aprovats específicament per a la pandèmia estaven a punt de finalitzar la vigència.

Les patronals de les agències de viatge consideren que el sector no està en disposició de reprendre la seva activitat amb normalitat. L’ocupació al sector turístic ha anat recuperant-se progressivament excepte a les agències de viatges que continua baixant.

El nou ERTO sectorial pot tenir una durada de fins a un any. Estableix exoneracions a les cotitzacions a la Seguretat Social de mínim un 40% i permet als treballadors percebre el 70% de la base reguladora sense període de carència ni consum de prestacions.

Articles relacionats

Back to top button