superior

AllotjamentEstudis

Les pernoctacions hoteleres cauen a Catalunya

Les últimes dades sobre ocupació hotelera i pernoctacions a Catalunya han donat un toc d’alerta. L’últim mes comptabilitzat ha suposat una caiguda de mig punt tant en el nombre de clients com en les pernoctacions.

Hard Rock Hotel Biloxi
Després de mesos amb continus creixements, a l’agost, els establiments hotelers han reduït el flux respecte un any abans. Els hotels catalans han allotjat a 2,4 milions de viatgers, amb 8,9 milions de pernoctacions (-0,5% en ambdues variables). Aquesta caiguda de les pernoctacions l’han provocat els clients catalans (-4%) i sobretot els de la resta de l’Estat (-7,6%).

Per contra els clients estrangers han augmentat l’1,6% les seves pernoctacions la qual cosa ha permès alleugerir l’impacte del descens. El mercat estranger ha generat tres de cada quatre pernoctacions en els hotels catalans (71,1%).

La facturació mitjana per habitació ocupada en els establiments hotelers de Catalunya ascendeix a 111,6 euros, un 9,9% més que fa un any, i 94,4 euros per habitació disponible,
amb increment interanuals del 10%, dades corresponents al mes d’agost.

Per altra banda, en aquest mateix mes l’índex d’ocupació hotelera s’ha elevat al 84,1% de les habitacions, 0,2 punts percentuals menys que l’agost de 2016 (84,3%). L’estada mitjana durant l’agost ascendeix a 3,7 pernoctacions per viatger, similar a la registrada fa un any.

Articles relacionats

Back to top button