Turisme de Barcelona

Trias: “Barcelona és la metropoli europea que més ha crescut en pernoctacions”

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, s’ha marcat com a prioritat del seu mandat en matèria turística que la ciutadania percebi el turisme com una font de riquesa que millora la seva qualitat de vida. Trias ha presentat les seves prioritats turístiques per a la ciutat en l’esmorzar col•loqui organitzat per Turisme de Barcelona en col•laboració amb Comunicatur.

Davant d’una nodrida representació de professionals del turisme l’alcalde ha destacat el que considera una situació paradoxal: “malgrat la crisi la ciutat ha batut records històrics en turisme. “Barcelona és la metròpoli europea que més ha crescut en pernoctacions hoteleres, un 15%”, ha afirmat Trias. I ha afegit que “la meitat dels viatges de la ciutat de Barcelona són per negocis i congressos i aquest és el model que volem”.

El primer repte que l’alcalde vol aconseguir respecte al sector turístic és que tots els agents implicats s’esforcin perquè el ciutadà percebi que hi guanya amb el turisme, una percepció que no sempre existeix. Concretament vol que Barcelona sigui reconeguda per la seva gestió del turisme.

En el llistat d’actuacions a la ciutat que influeixin en el turisme, Xavier Trias ha incidit en la seguretat ciutadana i la neteja. “Ciutat segura i ciutat neta”, aquests són dos dels objectius que estan a l’agenda d’acció de l’Ajuntament. La millora de la il•luminació de la ciutat per activar la vida nocturna de Barcelona i la revalorització de Montjuïc com “la muntanya de l’esport i la cultura” són també altres fites del consistori.

Trias no ha defugit dels temes polèmics. En aquest sentit ha recordat la reorganització que l’Ajuntament ha fet al voltant de la mobilitat en el temple de la Sagrada Família, criticat pel sector turístic o la possibilitat de que els comerços puguin obrir en diumenge. Sobre aquets darrer tema, Trias ha dit que la decisió la tindran els petits comerciants de caire familiar dels barris perquè el comerç de proximitat és el que dóna cohesió social i territorial a la ciutat.

Sobre els apartaments turístics l’alcalde ha sentenciat que és un negoci que s’ha d’ordenar perquè “és una activitat que no està ordenada i això incideix directament en la imatge de la ciutat i afecta als veïns i a la convivència“.

La conferència de Trias ha traslladat el missatge que “Barcelona té en el sector turístic un gran aglutinador de molts dels esforços que estem fent per sortir de la crisi”, i ha apostat per ell. Ha emplaçat al sector a seguir construint un model propi, responsable, de prestigi i de referència al món.

[HOME]

Back to top button