superior

Destinacions

Ocupació rècord dels festivals d’estiu de les comarques gironines

Les comarques de Girona fa temps que han apostat per la cultura com una forma de promocionar el seu turisme. Entre las diferents opcions, el festivals s’han convertit en una veritable marca de gran qualitat, reconeguda internacionalment i molt apreciada pel públic.

En els primers mesos de l’any s’han celebrat més de 70 festivals de tot tipus, amb un èxit espectacular que ha portat a una ocupació mitjana d’entre el 80 i el 95,7%.

Les xifres dels tres primers festivals són les següents:

FESTIVAL  

ENTRADES   VENUDES

OCUPACIÓ

Cap Roig   (Calella Palafrugell)

40.011

95,70%

Castell de   Peralada

25.600

91,00%

Jazz Festival   (Estartit)

5.000

90,00%

També val la pena mencionar el Black Music Festival (Girona), amb un 80% d’ocupació mitjana; el Festival Strenes (85%), i el Festival A Cappella (Girona) que va tenir més de 10.000 espectadors.

Importància de la marca Costa Brava Girona Festivals

El sector valora com a molt positiu la tasca del Patronat de Turisme, que a través de la creació de la marca Costa Brava Girona Festivals ha incrementat la divulgació i difusió dels diferents festivals que se celebren. En aquest sentit ha estat molt important la creació d’un web propi que aglutina tota la informació dels festivals: www.costabravagironafestivals.com

Cal recordar que si bé a l’estiu és quan es concentren més festivals, aquests es desenvolupen al llarg de tot l’any. Així, per exemple, en els propers dies se celebraran alguns festivals molt reconeguts, com el Girona Jazz Festival (del 17 al 30 de setembre), el Festival de Cinema de Girona (del 28 de setembre a l’1 d’octubre) o el Temporada Alta de teatre (Girona-Salt, tardor).

Articles relacionats

Back to top button