superior

Transport

La Unió Europea actualitza la llista negra de companyies aèries

La Comissió Europea ha actualitzat al desembre la llista de les companyies aèries subjectes a una prohibició o restricció al territori comunitari europeu. La llista inclou 295 companyies que tenen prohibició operativa total en els cels de la UE.

Les autoritats comunitàries han destacat com a aspectes positius els progressos en l’àmbit de la seguretat en països com Filipines, Sudan i Zàmbia. Encara que aquests països segueixen en la llista negra la seva seguretat aèria està millorant gradualment i en un futur podrien quedar desbloquejats.

Destaca la inclusió en la llista negra de totes les companyies aèries del Nepal. La Comissió ha pres aquesta decisió després d’haver analitzat diferents fonts de seguretat i després d’haver escoltat a les autoritats aeronàutiques del Nepal. Els turoperadors europeus i les agències de viatge hauran d’informar als passatgers del seu dret al reemborsament del bitllet en cas que decideixin no utilitzar un bitllet aeri adquirit a una companyia aèria nepalesa.

El Vicepresident de la Comissió responsable de Transports, Siim Kallas, ha declarat que “la situació actual en matèria de seguretat al Nepal no ens deixa una altra opció que incloure les seves companyies aèries en la llista de seguretat de la UE, amb l’esperança que aquesta prohibició ajudarà a les autoritats aeronàutiques a millorar la seguretat”. La prohibició els impedeix operar vols amb origen o destinació a l’interior de la Unió.

En una situació similar es troben les companyies aèries titulars d’una llicència expedida a Líbia. El Comitè de Seguretat Aèria de la UE ha acordat amb les autoritats d’aviació civil líbies la necessitat de mantenir les restriccions adoptades voluntàriament des de la revolució en aquest país. Per tant continuaran sense operar vols amb destinació a la UE.

La llista actualitzada de seguretat aèria europea inclou totes les aerolínies certificades en 21 països que no podran volar a la UE. Els Estats amb prohibició expressa són: Afganistan, Angola, Benín, República del Congo, República Democràtica del Congo, Djibouti, Guinea Equatorial, Eritrea, Gabon (amb excepció de tres companyies aèries subjectes a determinades restriccions i condicions), Indonèsia (amb l’excepció de 5 companyies aèries), Kazakhstan, (amb l’excepció d’una companyia aèria subjecta a determinades restriccions i condicions), Kirguizistan, Libèria, Moçambic, Nepal, Filipines (amb l’excepció d’una companyia aèria), Sierra Leone, Sao Tomé i Principe, Sudan, Swazilàndia i Zàmbia. La llista també inclou dues companyies aèries individuals: Blue Wing Airlines de Surinam i Meridian Airways de Ghana.

La llista, a més, inclou 10 companyies aèries subjectes a restriccions operatives i que, per tant, estan autoritzades a operar a la UE d’acord a condicions estrictes: Air Astana de Kazakhstan, Afrijet, Gabon Airlines, i SN2AG de Gabon, Air Koryo de la República Popular Democràtica de Corea, Airlift International de Ghana, Air Service Comores de Comores, Iran Air d’Iran, TAAG Angolan Airlines d’Angola i Air Madagascar de Madagascar.

Llista de companyies aèries prohibides a la UE

Articles relacionats

Back to top button