superior

DestinacionsTransport

Boom del turisme de creuers a Barcelona

Fins a 58.000 creueristes arribaran al port de Barcelona en només 3 dies -el cap de setmana del 12 al 14 de setembre- i el 18 de maig serà el dia amb més afluència amb 31.000 creueristes en un sol dia. I en sintonia amb aquest boom dels creuers a la capital catalana, la naviliera Royal Caribbean ha anunciat que en 2015 el creuer més gran del món, Allure of the Seas, arribarà a Barcelona.

L’impacte de l’Allure durant la temporada 2015 serà espectacular per a la ciutat. Calculen que portarà 158 mil passatgers que deixaran 17,5 milions d’euros d’impacte econòmic. El vaixell transporta 8.000 persones, entre viatgers i tripulació. De maig a octubre, realitzarà 25 escales a Barcelona que serà inici i final de ruta. Aquest fet multiplicarà les possibilitats turístiques de la ciutat perquè podrà potenciar extensions del viatge dels creueristes que vulguin passar uns dies més a la ciutat abans o després d’embarcar-se.

El port de Barcelona es prepararà per poder donar cobertura tècnica a l’Allure of the Seas. El vaixell de 360 metres i d’alta capacitat de passatgers necessitarà utilitzar simultàniament les terminals B i C que estaran unides per una passarel•la de 500 metres. L’objectiu és poder donar la màxima agilitat al desembarcament del passatge que finalitza la ruta i d’embarcament als que l’inicien.

El port de Barcelona i les empreses operadores han invertit 100 milions d’euros en les seves instal•lacions per situar-les com les millors d’Europa i la Mediterrània per a grans creuers. L’aposta de Royal Caribbean per Barcelona situa el port com el quart més important del món, només superat pels tres grans ports de creuers de Florida. En 2013, el port de Barcelona va igualar el seu rècord aconseguit en 2011 amb 2,6 milions de creueristes.

L’Allure of the Seas iniciarà operacions al port amb uns recorreguts de 7 nits i uns altres més curts de 5 nits. Farà escala a Palma de Mallorca, Marsella, Florència, Roma i Nàpols. Els passatges es poden comprar aquest mes de febrer amb preus que oscil•len entre els 850 euros i els 8.000euros. Algunes de les característiques d’aquest colós del mar són les 12.000 plantes i arbres del seu parc natural, una platja-piscina, 32 bars i restaurants, un amfiteatre aquàtic o simuladors de surf.

Articles relacionats

Back to top button