Destinacions

Calella vol reconvertir-se turísticament

El municipi de Calella, amb 50 anys dedicats al turisme, compta amb un pla d’accions local que marcarà l’estratègica de reconversió turística d’aquesta destinació madura.

Calella vol configurar-se com un municipi amb identitat, que tindrà cura d’aspectes històrics o naturals i amb una unitat estètica i urbanística (per aquest últim aspecte marcaran determinats criteris estètics). Amb aquesta personalitat definida és com buscaran promocionar-se turísticament a l’estranger.

La platja continuarà sent un pol d’atracció i per això aposten per mantenir-la amb la seva màxima qualitat. L’atracció de nous perfils turístics oferint altres activitats que acompanyin el “sol i platja” com el turisme cultural, esportiu o de salut és un dels objectius. També buscaran obrir la muntanya a noves activitats complementàries com el BTT, el trekking o les passejades i potenciar els espais verds dins de la ciutat per diversificar l’oferta.

Com a municipi turístic consolidat, el Pacte Local pel Turisme vol garantir la convivència en l’espai públic, un dels grans reptes en el tractament del turisme a Calella. Aplicaran noves polítiques de civisme per augmentar la percepció de seguretat i neteja. Pretenen diversificar l’oferta d’oci nocturn més enllà dels pubs i discoteques i crear noves fonts econòmiques perquè no depengui només del turisme.

Les dues premisses que d’entrada marca aquest Pla són que les accions futures en matèria de turisme han de ser pensades tant pels visitants com pels ciutadans i que aquestes accions encaminades a la reconversió turística de Calella no seran possibles si a la ciutat no se l’acompanya de millores urbanístiques, infraestructures i serveis.

Back to top button