superior

Destinacions

20 municipis catalans tenen certificacions d’especialització turística

Roses, Blanes i Castelldefels han estat els darrers en sumar-se al grup de municipis adherits a una certificat de Destinació de Turisme Familiar (DTF) o Esportiu (DTE) que atorga a la Generalitat. Concretament amb Roses Catalunya compta ja amb 10 segells DTF i amb Castelldefels i Blanes 10 més de DTE.

Catalunya ha estat pionera a Europa en la creació d’aquestes distincions turístiques. Per aconseguir-les el sector turístic del municipi tant públic com privat s’ha d’implicar per assolir els requisits que demanda la Generalitat mitjançant la Direcció General de Turisme – Turisme de Catalunya.

Pel que fa a la Destinació de Turisme Familiar val a dir que Catalunya és una destinació important per a les famílies europees, més de la meitat dels visitants són famílies (un 60%). El segell d’especialització DTF reconeix els municipis que ofereixen uns recursos i uns serveis de qualitat especialment pensats per a les famílies. Això vol dir que disposen d’una oferta d’allotjament i restauració adaptada i que compten amb una gran varietat de propostes d’entreteniment i oci.

Segons diu la Generalitat, hi ha un seguit de factors que es tenen en compta perquè un municipi obtingui el segell DTF. D’una banda els relacionats amb la seguretat – tant en espais públics com en allotjaments turístics – i per l’altre, els relacionats amb les comunicacions i l’adaptació dels serveis que s’ofereixen. Per exemple, l’existència d’una farmàcia de guàrdia, d’un hospital o un ampli programa d’activitats per als nens.

En el cas de les Destinacions de Turisme Esportiu es tracta d’un segell que reconeix aquelles destinacions turístiques que ofereixen uns recursos i serveis d’alta qualitat als esportistes d’elit, professionals, aficionats i turistes que vulguin practicar activitats esportives. Les DTE compleixen uns requisits esportius estàndards generals, com disposar d’instal•lacions de qualitat per a la pràctica de diferents esports, i també d’específics per a les modalitats esportives en què està especialitzada la destinació.

Cada destinació esportiva es certifica per unes modalitats esportives concretes. En aquest cas Blanes ha obtingut la certificació en les modalitats d’esports col.lectius, vela i futbol, i Castelldefels pel rem, piragüisme, tennis i futbol.

Les 10 Destinacions de Turisme Familiar són: Roses, Blanes, i Torroella de Montgrí-L’Estartit, a la Costa Brava; Calella, Malgrat de Mar, Santa Susanna i Pineda de Mar, a Costa de Barcelona Maresme; i Calafell, Cambrils, i Salou, a la Costa Daurada.

Les 10 Destinacions de Turisme Esportiu són: Castelldefels (Costa del Garraf); Blanes, Castelló d’Empúries-Empuriabrava, Banyoles-Pla de l’Estany, i Lloret de Mar, a la Costa Brava; Calella i Santa Susanna, a Costa de Barcelona Maresme; i La Seu d’Urgell, Sort i Val d’Aran, als Pirineus.

Back to top button