superior

abajo

Estudis-antics

Catalunya perd un 11% de turistes estrangers però es manté líder a Espanya

Catalunya ha estat la destinació espanyola que ha rebut més turistes estrangers en 2009 amb 12,7 milions, malgrat experimentar un descens de l’11% en relació amb l’any passat, segons dades de l’Enquesta de Moviments Turístics en Frontera (Frontur) fetes públiques pel Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç.

A tot Espanya, hi ha hagut 52,23 milions de turistes estrangers, cosa que representa una caiguda del 8,7%. El Ministeri ha assenyalat que al llarg dels últims mesos s’ha produït una "clara desacceleració" del ritme de la caiguda, de manera que tot i tancar l’exercici amb un descens, el comportament és "millor del que s’esperava", ja que les previsions apuntaven a una caiguda superior al 10%.

Així, mentre en el primer trimestre del 2009 el descens registrat a Espanya va superar el 16%, en el primer semestre aquesta caiguda s’ha reduït fins a l’11,4%, al 9,8% el setembre i finalment s’ha situat per sota del 9% en els 12 mesos.
Balears ha estat la segona comunitat pel que fa a nombre de turistes, amb 9 milions, un 9,8% menys. La van seguir Canàries i Andalusia, que amb 8,2 milions de visitants i 7,3 milions, respectivament, han registrat totes dues retallades del 12,3% i del 7,8%, en cada cas.

El País Valencià va comptabilitzar 5,1 milions de turistes, un 10,6% menys, mentre que la comunitat de Madrid va arribar als 4,8 milions, després de registrar un ascens del 6,1%, representant l’única comunitat que ha crescut en nombre de visitants al tancament de l’any.

El primer mercat emissor de visitants de gener a desembre ha continuat sent el Regne Unit, que amb 13,3 milions de turistes ha registrat una caiguda del 15,5% respecte a l’any passat, arrossegat per la situació econòmica del país i per la depreciació de la lliura respecte de l’euro. Tot i això, un de cada quatre turistes que van visitar Espanya l’any passat era britànic.

En segon lloc s’ha situat el mercat alemany, amb l’arribada de 8,9 milions de turistes, un 11,3% menys. Amb un millor comportament i moderant la seva caiguda s’ha situat França, amb 7,9 milions de turistes, un 2,9% menys que en els 12 mesos del 2008, seguit dels Països Nòrdics i d’Itàlia, amb 3,3 milions (-7,1%) i 3,1 milions (-5,1%) de turistes, respectivament.

Pel que fa a la resta de països, destaca un altre cop el creixement dels turistes procedents dels EUA i de l’Amèrica Llatina, que van registrar l’any passat augments respecte al 2008./Ag EP

Articles relacionats

Back to top button