superior

Empreses

Gebta factura 1.650 milions en un any complicat per als viatges de negocis

El consorci Gebta Espanya, format per agències especialitzades en viatges corporatius, va registrar en 2009 una xifra de negoci de 1.650 milions d’euros, que representa un descens del 17,4% respecte a l’any anterior. Aquest descens de les vendes no obeeix tant a la pèrdua de clients com a la baixada de preus de les transaccions, que va ser d’un 15%.

El descens de preus, especialment els hotelers, ha influït notablement en la pèrdua de facturació de les empreses associades a Gebta, molt per sobre de l’afectació provocada per la caiguda del volum de negocis, que s’ha situat en el 12%. Les àrees més afectades del sector han estat les reunions i viatges d’incentius, ja que les visites a clients no han sofert tant. I és que segons estudis dels que disposa el consorci, per cada euro invertit en les partides dedicades als viatges corporatius, s’obtindran 15 euros de mitja en vendes i 3,5 euros en beneficis. Aquestes dades revelen la importància dels viatges d’empresa per l’economia. Lluny de ser un problema (són la tercera partida en cost de les empreses), són la solució a la situació actual de mercat, perquè contribueixen de forma directa al desenvolupament i creixement de negoci de les empreses.

Martín Sarrate, president de Gebta afirma que després d’un exercici 2009 complicat per als viatges de negocis, 2010 serà un any de consolidació perquè el negoci prengui impuls definitivament en 2011.

Sobre la crisi de Marsans, Sarrate s’ha mostrat convençut que la situació no perjudicarà el sector, perquè “els clients no es perden” sinó que canvien el seu compte a una altra companyia

Per altra banda, Gebta ha donat a conèixer els seus premis 2010 que distingeixen a les millors iniciatives empresarials en termes d’innovació, iniciativa i trajectòria. El premi Gebta en la categoria ‘d’Innovació’ ha estat per al centre de coneixement intel•ligència i innovació turística, Intelitur. En la categoria ‘Iniciativa’ Gebta ha premiat al Consell Xacobeo pel seu esforç en promoció i conservació de béns culturals i de l’entorn paisatgístic. Finalment, el saló de viatges de negocis, congressos i incentius EIBTM, la major fira del seu àmbit a Europa, ha estat premiat en la categoria ‘Trajectòria’.

Back to top button