superior

Aeri

Els pilots d’Iberia faran vaga els dies 18 i 29 de desembre

Els pilots d’Iberia aniran finalment a la vaga els dies 18 i 29 desembre, segons ha anunciat el sindicat que representa aquest col•lectiu. Els pilots protestaran contra la creació d’una filial de baix cost, Iberia Express. El Ministeri de Foment ha de decretar els serveis mínims.

L’afectació de la vaga a l’Aeroport de Barcelona serà molt limitada segons fonts d’Iberia perquè des del Prat, Iberia només ofereix vols intercontinentals i el pont aeri amb Madrid. La companyia ha informat que recol•locaran en altres vols, probablement de Vueling, els passatgers afectats per l’aturada.

La companyia, que considera “injustificada” la vaga, assegura que la creació de l’aerolínia de baix cost no perjudica els pilots ni la resta de treballadors.

El personal de terra i els tripulants de cabina (TCP) no s’han adherit. El cap sindical del Sepla en Iberia, Justo Peral, ha declarat que “s’han triat aquestes dates, amb poc moviment de viatgers, per perjudicar el mínim possible la indústria turística espanyola”. Les rutes afectades es coneixeran quan s’estableixin els serveis mínims pel ministeri de Foment però el Sepla opina que seria normal que “s’operin els trajectes que només realitza Iberia o en els quals existeixi una sola freqüència diària”.

Entre els motius que esgrimeixen els representants dels pilots es troben el traspàs de vols que es van donar a Vueling durant aquest estiu, les suposades pressions que estan sofrint els comandants, però sobretot la creació “il•legal” segons diuen, de l’aerolínia Iberia Express.

Back to top button