superior

Destinacions

Catalunya incorpora tres noves destinacions de turisme accessible

Terra Alta i Reserva Natural de Sebes; Tarragona – Patrimoni de la Humanitat; i els parcs naturals del Montseny i de Sant Llorenç del Munt s’incorporen a la llista de destinacions turístiques catalanes seleccionades pels seus alts nivells d’accessibilitat.

Ja són 23 les propostes catalanes que permeten oferir al turista discapacitat tota una sèrie de serveis adaptats a les necessitats específiques d’aquest col•lectiu: allotjament, restauració, museus, activitats complementàries, platges, etc.

A banda de les tres noves incorporacions, les zones i propostes identificades són: Vall de Boí, Val d’Aran, Pallars Sobirà, la Seu d’Urgell, La Molina-La Cerdanya, Camprodon, la Garrotxa, Costa Brava-Alt Empordà, Costa Brava-Baix Empordà, Lleida, Vic-Osona, Maresme, Barcelona, Delta de l’Ebre, Garraf-Sitges, Costa Daurada, Penedès-Enoturisme Accessible, Ruta Dalí, Ruta del Cister, Ruta dels Monestirs del Camí de Sant Jaume de Catalunya i Turisme industrial.

En els darrers quatre anys, a més, Catalunya ha passat de 600 recursos turístics adaptats a més de 1.100, alguns dels quals són únics a Espanya, com ara, els dos únics globus aerostàtics adaptats per a les persones amb mobilitat reduïda; el MNAC, primer museu de l’Estat amb Signo-guies en tres llengües de signes; o una oferta àmplia en activitats de turisme actiu accessible.

La Direcció General de Turisme, a través de l’Agència Catalana de Turisme, impulsa aquest producte a través del projecte “Turisme accessible – Turisme per a Tothom”. En la presentació que s’ha dut a terme per informar de l’estat actual del turisme accesible a Catalunya, la directora general de Turisme, Marian Muro, ha assegurat que “posicionant Catalunya com a destinació turística accessible garantim un dret social fonamental i, al mateix temps, impulsem una via de diferenciació i competitivitat rendible”.

S’estima que a Europa existeixen 120 milions de turistes potencials amb algun tipus de discapacitat, mobilitat reduïda o necessitats especials, incloent els seus acompanyants. A més, aquests turistes acostumen a contractar paquets i a realitzar una despesa superior a la mitjana.

Back to top button