superior

Estudis-antics

El nou viatger utilitza internet en totes les fases del viatge

El nou viatger utilitza internet no només a l’hora d’escollir destinació i preparar el viatge, sinó també durant i després del viatge, segons l’Estudi de Tendències del Nou Viatger de la web social minube.com

Segons l’estudi de Minube elaborat juntament amb The Cocktail Analysis, l’ús d’internet es consolida enfront d’altres mitjans més tradicionals (televisió, premsa, etc..) i s’ha estès ja a totes les fases del viatge. A més, existeix una relació directa entre la recerca a internet i la freqüència de viatges, ja que és el viatger més intensiu qui usa principalment internet com a font d’inspiració.

El nou viatger utilitza diferents fonts per a cadascuna de les fases del viatge. Per a l’elecció de la destinació, les fonts socials tenen gran pes com a font d’inspiració. En la preparació, els sites amb informació oficial determinen l’organització del viatge. Durant el viatge, s’utilitzen els sites oficials per a temes logístics, i les aportacions online d’altres viatgers per a temes més experiencials (restaurants, allotjaments..). I finalment, després del viatge, les xarxes socials són el lloc on, a més de compartir l’experiència, es continua revivint-la i millorant-la.

Així mateix, el nou viatger ha deixat de ser un subjecte passiu-contractant per convertir-se en el creador-configurador de la seva pròpia experiència. En aquest sentit, s’aprecia l’aparició d’un viatger que vol fer del seu viatge una experiència única i el més personalitzada possible.

També s’observa, segons l’estudi, la coexistència de 3 perfils de viatgers diferents: el Social, que utilitza el mitjà online per recollir experiències i recomanacions d’altres viatgers i, a la vegada, compartir la seva pròpia experiència; el Planificador, que és relativament conservador i, encara que treu profit de la informació en totes les fases del viatge, té una estratègia de control en les seves actituds; i l’Individualista/autònom, que és poc permeable a les diferents fonts d’informació, en qualsevol de les fases del viatge.

-Estudi de tendències del nou viatger

Articles relacionats

Back to top button