Aeri

Iberia planteja un ERO al 20% de la plantilla i els sindicats anuncien vaga

Iberia presentarà un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), que afectarà a 3.807 persones, d’una plantilla de 20.000 treballadors. Els sindicats aniran a la vaga 15 dies entre febrer i març, amb aturades de 24 hores i cinc dies consecutius.

És la primera vegada, en la història d’Iberia que els sindicats convoquen tants dies consecutius de vaga. Els sindicats han advertit que a aquests dies els podrien seguir molts més i que es podria provocar "situacions incontrolables en diversos aeroports espanyols, especialment en el de Madrid-Barajas".

L’ajust afectarà a uns 313 pilots i a més de 759 tripulants de cabina, mentre que el gruix recaurà en el personal de terra, amb un total de 2.735 efectius. El pla d’ajustament inicial de l’aerolínia proposava una retallada de plantilla de 4.500 persones.

Iberia recorda que ha perdut més de 850 milions d’euros entre 2008 i setembre de 2012, el que, segons justifiquen, els obliga a prendre mesures dràstiques de reducció de costos i millora d’ingressos per a ser viable. L’objectiu és "introduir canvis estructurals permanents en totes les àrees de negoci" de la companyia amb la finalitat de detenir les pèrdues, el que "li permetrà créixer de forma rendible en el futur", asseguren des de IAG.

"Després de tres mesos de negociacions infructuoses amb els representants sindicals, en els que la companyia ha posat sobre la taula distintes alternatives que permetien arribar als objectius de rendibilitat necessaris per donar viabilitat i futur a l’empresa, sense haver de recórrer als acomiadaments, sinó a prejubilacions, baixes temporals i reducció de costos salarials, alternatives que han estat rebutjades pels sindicats", lamenten des de la direcció d’Iberia

[HOME]

Back to top button