superior

Destinacions

Lloret, Tossa i Blanes s’uneixen per accedir al pla de reconversió integral de destinacions madures

Els ajuntaments de Lloret, Tossa i Blanes han signat una acord conjunt per presentar, davant la Direcció General de Turisme, la seva candidatura per accedir a un dels plans de reconversió integral de destinacions madures que atorga la Secretaria General de Turisme del govern estatal.

En principi, hi hauria d’haver un pla d’aquest tipus per autonomia, tot i que Catalunya, malgrat ser la primera destinació turística d’Espanya, encara no en té cap. De fet, a l’Estat només hi ha 4 plans en procés: Platja de Palma, Costa del Sol, San Bartolomé de Tirajana i Puerto de la Cruz. Amb aquest acord conjunt, els tres municipis de la Costa Brava Sud formalitzen la seva voluntat perquè la Generalitat doni suport a la seva candidatura davant la Secretaria General de Turisme.

El passat mes de novembre, l’Ajuntament de Lloret ja va signar un protocol de col.laboració amb la Generalitat de Catalunya per impulsar la inclusió de Lloret de Mar, la Costa Brava Sud i Catalunya en un dels plans de requalificació de destinacions turístiques madures d’Espanya. Així mateix, en el transcurs de la inauguració de FITUR, el passat mes de gener, responsables polítics de Lloret de Mar i la seva entitat de promoció turística, Lloret Turisme, van plantejar al conseller, Francesc Xavier Mena, i a la directora general de Turisme, Marian Muro, la necessitat de treballar conjuntament per accedir al Pla de Reconversió de Destinacions Turístiques.

Els plans de reconversió són un important instrument de modernització dels municipis, que els permet consolidar un model turístic de futur. Aquests plans, liderats pel govern estatal, estan impulsats, desenvolupats i cofinançats per totes les administracions competents, juntament amb el sector privat.

Back to top button