superior

Destinacions

El Racc detecta deficiències en la senyalització de la Costa Brava i la Daurada

Una auditoria del Racc ha detectat deficiències en la senyalització interurbana d’orientació a dues zones turístiques rellevants com són la Costa Brava i la Costa Daurada.

En aquest estudi el Racc ha analitzat 737 quilòmetres en 36 itineraris a la Costa Brava i 538 quilòmetres en 48 itineraris en la Costa Daurada per saber si compleixen els requisits de continuïtat, comprensió, visibilitat i manteniment de la senyalització en els itineraris.

A les carreteres de la Costa Brava, el Racc ha detectat molts més problemes de senyalització d’orientació en els itineraris i menys en les poblacions. El que genera més problemes de senyalització en aquesta zona és la continuïtat perquè existeixen trams entre l’origen i el destí que no estan ben indicats, a més que gairebé no existeixen senyalitzacions d’aparcaments i que en diversos itineraris les indicacions apareixen sol quan ja s’està molt prop de la destinació.

En la mateixa línia, en la Costa Daurada la valoració de la continuïtat en la senyalització és "pobre en general", segons conclou el Racc, destacant de manera negativa les destinacions de caràcter cultural. Critiquen que la distància que es comença a senyalitzar és massa pròxima al lloc de destí i, en alguns casos com el Museu-Auditori Pau Casals i la Ciutadella Ibèrica de Calafell les indicacions estan gairebé a l’entrada.

En el positiu, tant a la Costa Brava com a la Costa Daurada la visibilitat i el manteniment obtenen una valoració molt bona, així com la comprensió dels senyals, tot i que en alguns punts els elements en un mateix senyal superen els recomanats per la normativa.

Recomanacions

Davant aquests resultats, el Racc recomana en primer lloc impulsar la coordinació entre administracions responsables de la senyalització, a més de reforçar les indicacions en les destinacions turístiques i centres culturals. El Racc creu, així mateix, que els elements senyalitzats en les autopistes haurien de seguir estant indicats una vegada s’abandona i al llarg de tot l’itinerari fins a la destinació. També demana revisar el compliment de la instrucció del Ministeri de Foment sobre el límit màxim d’elements a indicar dintre d’un senyal.

Concretament demana reforçar les indicacions en la Costa Brava del castell de Peralada i les illes Medes i la continuïtat de la senyalització a Empúries i Tossa de Mar. Per a la Costa Daurada proposa la millora de la senyalització del Museu-Auditori Pau Casals, el Gaudí Centri de Reus i la Ciutadella Ibèrica de Calafell, a més d’uniformitzar la senyalització de Port Aventura./Ag EP

Back to top button