superior

TransportEmpreses

La justícia europea acorrala Ryanair pels ajuts d’estat

La cort de justícia europea ha confirmat que Ryanair va rebre de 2 milions d’euros públics de forma il·legal. El tribunal dóna suport a les tesis de la Comissió Europea que el 2016 va trobar irregular els pagaments rebuts per l’aerolínia irlandesa des de l’aeroport de Klagenfurt (Àustria) i va ordenar el seu reemborsament.

Competència considerava que Ryanair va obtenir amb aquest ajut un avantatge injust i la companyia va decidir apel·lar a la justícia. Ara el tribunal europeu ha donat la raó a la Comissió Europea i obliga a l’aerolínia a reemborsar les milions rebuts de l’aeroport austríac. Ryanair ha anunciat que estudia apel·lar a la instància més alta, el Tribunal de Justícia de la UE.

Aquesta decisió és un avís per a navegants ja que molts aeroports regionals estan sota la lupa de la UE per possibles acords il·legals d’ajuda aeroportuària. La Comissió Europea considera que certs serveis aeroportuaris i acords de màrqueting de les companyies aèries amb les administracions i gestors d’aeroports són en realitat ajuts d’estat que donen una “avantatge injusta” a certes companyies que trenquen amb la lliure competència de mercat.

Vinculat al mateix cas es troba TUIfly a la qual el tribunal també va trobar il·legals uns pagaments similars que va rebre del mateix aeroport austríac, en aquest cas, per valor de 1,1 milions d’euros.

Articles relacionats

Back to top button