La justícia europea acorrala Ryanair pels ajuts d’estat

La cort de justícia europea ha confirmat que Ryanair va rebre de 2 milions d’euros públics de forma il·legal. El tribunal dóna suport a les tesis de la Comissió Europea que el 2016 va trobar irregular els pagaments rebuts per l’aerolínia irlandesa des de l’aeroport de Klagenfurt (Àustria) i va ordenar el seu reemborsament.

Competència considerava que Ryanair va obtenir amb aquest ajut un avantatge injust i la companyia va decidir apel·lar a la justícia. Ara el tribunal europeu ha donat la raó a la Comissió Europea i obliga a l’aerolínia a reemborsar les milions rebuts de l’aeroport austríac. Ryanair ha anunciat que estudia apel·lar a la instància més alta, el Tribunal de Justícia de la UE.

Aquesta decisió és un avís per a navegants ja que molts aeroports regionals estan sota la lupa de la UE per possibles acords il·legals d’ajuda aeroportuària. La Comissió Europea considera que certs serveis aeroportuaris i acords de màrqueting de les companyies aèries amb les administracions i gestors d’aeroports són en realitat ajuts d’estat que donen una “avantatge injusta” a certes companyies que trenquen amb la lliure competència de mercat.

Vinculat al mateix cas es troba TUIfly a la qual el tribunal també va trobar il·legals uns pagaments similars que va rebre del mateix aeroport austríac, en aquest cas, per valor de 1,1 milions d’euros.

0 0 0