superior

DestinacionsEstudisFormació

“12 mirades, 12 comarques, 12 Barcelones”, nova guia turística de la Diputació de Barcelona

Coincidint amb la tardor, la Diputació de Barcelona ha editat una nova guia turística que vol fer descobrir als seus lectors els atractius patrimonials, culturals, naturals i gastronòmics de la província de Barcelona. Com a novetat, el guiatge el conformen 12 ambaixadors i ambaixadores, persones vinculades als territoris que descriuen i que mostren el seu recorregut particular dels llocs imprescindibles de cada comarca.

Així, en cadascuna de les comarques hi han llocs ineludibles, uns destacats sota el títol ANOTA-HO i encara  d’altres propostes en l’apartat TAMPOC ET PERDIS…
El resultat és una bonica i personal guia de Barcelona és molt més.

Podeu descarregar-vos la guia AQUÍ.

L’Entorn de Barcelona ha recuperat l’activitat turística aquest estiu

Per altre banda, la Diputació de Barcelona també ha presentat els resultats dels indicadors turístics de l’Entorn de Barcelona (recordem que el Barcelonès queda exempt dels indicadors) que elabora el seu Laboratori de Turisme. Els resultats són prou bons, ja que durant el mes de juliol el creixement en nombre de viatgers ha estat de 366.722, la qual cosa significa un increment  del 79% respecte a l’any passat.

Aquestes xifres indiquen que es va recuperant part de l’activitat turística existent abans de la pandèmia. Tot i això encara estem per sota dels valors del 2019 (-37%).

Pel que fa a pernoctacions, l’augment ha estat d’un 68,2%, situant-se en més d’un milió (1.062.630).

L’informe destaca també el creixement del turisme domèstic, ja que al juliol ha tingut un increment del 62% respecte el 2020, però també superior al 2019 (+4%), representant ja el 71% sobre el total.

Per la seva banda el turisme estranger, tot i que s’ha doblat respecte a l’any passat, encara està lluny de la plena recuperació, ja que el percentatge respecte a l’any 2019 és de -68%.

Pel que fa al mes d’agost, segons les primeres dades d’ocupació turística a l’Entorn de Barcelona recollides pel Tourism Data System de la Diputació de Barcelona, totes les comarques han tingut creixements en el nombre de viatgers i de pernoctacions, amb volums que doblen els de l’any anterior.
La comarca del Maresme és la que ha tingut un major volum d’activitat, amb més de 220.000 viatgers i més de 800.000 pernoctacions.

D’altra banda, durant el mes d’agost, tres de cada deu turistes allotjats a l’Entorn de Barcelona són nacionals, i d’aquests el 60% són residents a Catalunya.

La principal nacionalitat dels estrangers que han visitat la província de Barcelona (menys Barcelonès) a l’agost és la francesa (un de cada dos turistes), seguida de la dels Països Baixos (un de cada deu).

Podeu veure els indicadors turístics de l’Entorn de Barcelona elaborats pel Laboratori de Turisme AQUÍ.

L’informe d’anàlisi global de la temporada turística a l’Entorn de Barcelona es publicarà a finals d’octubre.

Articles relacionats

Back to top button