Empreses

La nova pròrroga dels ERTO dóna un respir a l’arribar a febrer de 2022

L’actual sistema dels Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) conclou el 31 d’octubre i a partir de l’1 de novembre es prolongarà amb unes noves condicions fins al 28 de febrer.

El sector respira alleujat a l’estendre aquesta mesura més enllà de la fi d’any. Govern, patronal i sindicats han acordat perllongar-lo i les empreses tindran noves exempcions a la Seguretat Social a canvi de formar els treballadors. Les empreses tenen fins al proper 31 d’octubre per preparar les noves sol·licituds d’acord al nou marc regulador dels nous ERTO perquè la pròrroga no és automàtica.

Les petites empreses, de menys de 10 treballadors, podran exonerar el 80% de les quotes si donen formació i el 50% si no la imparteixen. Per a les de major nombre d’empleats també serà del 80% a les que formin i en cas contrari el percentatge baixa al 40%. El nou model preveu que els treballadors realitzin els cursos de formació fins al 30 de juny de 2022.

Les accions formatives hauran de durar entre 30 hores i 40 hores segons la mida de l’empresa. També es manté la clàusula d’obligatorietat de manteniment de l’ocupació.

Articles relacionats

Back to top button