Mercats

Catalunya és la tercera destinació turística mundial per als russos

Els principals operadors turístics russos que han participat a la fira MITT de Moscou han confirmat la bona marxa d’aquest mercat emissor per a Catalunya. Segons fonts oficials, Catalunya és la tercera destinació preferida per als russos per darrera de Turquia i Egipte.

La directora general de Turisme, Marian Muro, ha anunciat a la fira de Moscou que “segons he pogut contrastar amb els operadors turístics russos les previsions per a aquesta temporada alta és que Catalunya rebrà més de 200 vols setmanals procedents dels Països de l’Est. Aquesta xifra dobla els 100 vols setmanals de l’any 2011”. Entre aquestes ampliacions destaquen les connexions de Vueling amb Barcelona i la que a partir del proper 1 de maig operarà Natalie Tours des de Kazakhstan.

Per al 2013, els ingressos també tindran un comportament excel•lent i les previsions de Catalunya respecte a països com Rússia, Ucraïna, Kazakhstan i Bielorrússia, els ingressos generats per aquests turistes podrien arribar fins el 1.500 milions d’euros.

El visat múltiple, clau de futur

La posada en marxa del visat múltiple, que permet als ciutadans russos entrar i sortir de la Unió Europea tantes vegades com vulguin durant dos anys és una oportunitat a explotar. Muro diu que “podem començar a promocionar les estades curtes i els city breaks, viatges que no necessiten d’una planificació lligada a l’expedició d’un visat. Això fa que el turista rus comenci a reservar on line pel seu compte i que el mercat s’obri a la desintermediació.” Actualment el 80% del turisme rus que arriba a Espanya és intermediat.

Dintre del territori català, les destinacions principals dels russos són la Costa Brava, Costa Barcelona, Costa Daurada i Barcelona ciutat. A més del sol i platja, cada cop més el turista rus s’interessa per d’altres propostes com ara la gastronomia, el shopping, les visites culturals i, fins i tot, el turisme d’interior i el de neu, expliquen des de l’Agència Catalana de Turisme. El seu director, Xavier Espasa, ha explicat que “el rus ja és un dels principals visitants del Museu Dalí de Figueres, del Gaudí Centre de Reus, PortAventura i La Roca Village”.

La Generalitat de Catalunya vincula aquest espectacular posicionament de la seva oferta a l’aposta estratègica que el Govern, mitjançant l’Agència Catalana de Turisme va fer, ara fa 20 anys, amb la inauguració de l’Oficina de Promoció Turística de Catalunya a Moscou, “primer centre de promoció d’una destinació estrangera a la Federació Russa”, remarquen.

[HOME]

Back to top button