Mercats

Sense notícies del turista rus

Les fronteres d’Europa amb Rússia continuen tancades. No hi ha possibilitat que els turistes d’aquest mercat es desplacin aquestes vacances a Espanya. A Catalunya van arribar 800.000 turistes el 2019.

Els operadors d’aquest mercat han estat recomponent les reserves que tenien cap a la península i derivant-les cap al Mar Negre o posposant-les per a més endavant. Sense connexions aèries i sense autoritzar la vacuna russa com homologada, l’activació sembla llunyana.

Rússia té moltes portes tancades i els turistes russos hauran de fer vacances internes. Destinacions com la Costa Daurada i la Costa Brava, així com Barcelona i la seva àrea d’influència hauran d’esperar a la tardor, quan la costa ja donarà per tancada la temporada. També es poden donar per perduts els 1.100 milions d’euros en despesa que realitzen anualment a Catalunya.

Els empresaris lamenten que aquest 2021 no tinguin opcions de rebre a un turista d’alt poder adquisitiu que s’interessa, a més de la platja, per les compres i les visites urbanes. L’esperança és que les autoritats sanitàries europees autoritzin la vacuna Sputnik com a vàlida per viatjar a la UE, en aquest cas, es començaria a reobrir el turisme rus.

Articles relacionats

Back to top button