superior

abajo

Fires i CongressosDestinacions

En marxa la 4ª edició del Vívid a la Costa Brava

El mes d’abril dona el tret de sortida del festival Vívid, una sèrie d’activitats organitzades pel club de màrqueting de la Ruta del Vi DO Empordà.

Aquest festival, impulsat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, arriba a la quarta edició amb un èxit creixent. Recordem que l’Agència Catalana de Turisme li atorgà el Premi d’Enoturisme de Catalunya 2016 (veure la notícia a Comunicatur.info).

La idea és promocionar la destinació amb una sèrie d’activitats que giren en torn del vi i procurant experiències als seus participants. Hi col•laboren el Consell Regulador de la DO Empordà i els seus cellers; ajuntaments; empreses turístiques del territori i els 104 socis del club de màrqueting.

Nou sistema de venda on line
El festival, que te lloc durant tot el mes d’abril, es beneficia de la Setmana Santa per fer una crida a la participació dels visitants, al mateix temps que fa una promoció de llocs emblemàtics de la Costa Brava.

En relació a les anteriors edicions, cal dir que aquest any s’ha reduït el nombre d’activitats (75 el 2016) amb la intenció d’oferir propostes més qualitatives. En aquest sentit el membres de la Ruta del Vi DO Empordà s’han compromès a implicar-se més en l’organització de les activitats conjuntes per oferir encara més valor afegit.

Però la gran novetat d’aquest any fa referència a la comercialització de les activitats, ja que es podran comprar directament on line a través del web del Patronat, concretament a www.vivid.costabrava.org

Entre el ventall d’experiències que s’han programat destaca com a novetat la programació de tastos en espais singulars. Així, per exemple, es poden degustar vins al monestir de Sant Pere de Rodes al capvespre, al Castell de Requesens, a la Torre de Can Mario del Museu del Suro de Palafrugell o a la Casa de l’Abat de Llançà. Per suposat que cada tast va acompanyat també de la visita dels espais singulars.

Altres opcions destacades són la proposta de visitar els tres cellers cooperatius històrics (Espolla, Garriguella i Empordàlia) en una mateixa jornada, amb dinar i berenar inclòs; enosenderisme; Bike&Wine; concerts de música maridat; enocaiac, etc.

Més de 100.000 enoturistes han visitat els cellers de la Costa Brava-Girona a l’any 2016
Per altra banda, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, de la Diputació de Girona, ha donat a conèixer les xifres de turistes que s’han interessat per l’enoturisme a la demarcació durant 2016. Les dades són prou bones, ja que han estat un total de 110.000 enoturistes, dels quals 47.350 van visitar els cellers de la Ruta del Vi DO Empordà, que en l’actualitat són 28. La xifra representa 8.277 visitants més que el 2015.

Al mateix temps, els museus dedicats específicament a l’enologia han rebut 63.223 visitants. Aquests museus són el Museu del Castell de Peralada, el Gran Recosind i el Museu del Suro.

Finalment, la despesa mitjana per enoturista a la destinació ha passat dels 18 euros del 2015 als 31 euros de l’any passat.

L’informe l’elabora l’Associació Espanyola de Ciutats del Vi (ACEVIN), de la qual forma part la Ruta del Vi DO Empordà des del 2014. L’increment de l’Empordà ha estat un dels més importants del rànquing, que segueix encapçalant Enoturisme Penedès i les Rutes del Vi i Brandy del Marc de Jerez.

Veure el fulletó promocional del Vívid amb el calendari de les activitats

A la fotografia apareixen esquerra a dreta: Xavier Albertí, president del Consell Regulador de la DO Empordà; Marta Felip, vicepresidenta del Patronat de Turisme Costa Brava Girona i Ramon Ramos, director general del Patronat de Turisme Costa Brava Girona

Articles relacionats

Back to top button