superior

Formació

La Generalitat obre les inscripcions a nous cursos pels professionals del turisme

El Departament d’Empresa i Treball ha activat 35 cursos del seu pla #formacióturismecat pels últims mesos del 2022. Durant l’any ja ha impartit una trentena i amb els nous haurà completat l’exercici amb una setantena.

Els professionals del sector turístic català es poden inscriure al web en formacions de com comunicar a través d’Instagram i Tik-tok o de com crear i comercialitzar productes turístics adaptats a les demandes i necessitats actuals. L’oferta també contempla cursos que donen eines per detectar noves tendències dins el sector com ara el bleisure i els nòmades digitals, o per aplicar la intel·ligència emocional en una empresa turística, entre d’altres.

La directora general de Turisme, Marta Domènech, ha declarat que “la formació continua és cabdal perquè les nostres empreses i entitats estiguin al dia de tendències i de noves oportunitats de negoci”, i ha afegit que tenir empreses formades és clau perquè tinguin eines que millorin la seva competitivitat en benefici del conjunt del nostre sistema turístic”.

Totes les matèries s’organitzen en 4 itineraris formatius temàtics: Innovació en producte i servei turístic; Transformació digital; Màrqueting digital; i Sostenibilitat i accessibilitat. Els cursos es poden seguir via streaming, en modalitat d’autoformació o de manera presencial en diferents punts del territori català.

El Pla integral #formacióturismecat es va iniciar l’any 2018 i ha comptat amb una inversió de 600.000 euros. En aquests cinc anys, la Generalitat ha ofert més de 200 cursos en què han participat prop de 7.400 professionals. La transformació digital i la innovació han jugat un paper clau en tota la programació de les propostes formatives, afirmen des de la Generalitat.

Els responsables de turisme han fet una avaluació dels seus cursos i expliquen que les propostes més valorades pels professionals han estat les vinculades a “La gamificació com a estratègia d’innovació en turisme”; “Les millors estratègies per captar, optimitzar i fidelitzar els clients”; “Comunica la sostenibilitat i autenticitat del teu establiment”; “Reputació en línia”; i “Aplicacions, xarxes socials, i influencers per dinamitzar el teu negoci”.

Articles relacionats

Back to top button